70 Yıldır Çeşme’de İsmimize Yakışır Şekilde Ticaret Yapıyoruz

70 Yıldır Çeşme’de İsmimize Yakışır Şekilde Ticaret Yapıyoruz

1954 yılından beri Çeşme’de ticari faaliyetlerini sürdüren Doğruluk Şirketler Grubu’nun 3. Kuşak yöneticisi Nazmi Ertan, "Ertan ailesinin ve Doğruluk isminin hakkını bu kente veremeye çalışıyoruz" dedi.

A+A-

1954 yılında, Ilıca´da kurulan akaryakıt istasyonu ile ticaret hayatına atılan Doğruluk Şirketler Grubu, 1965 yılında yine aynı bölgede ikinci istasyonunu kurdu. 1970'li yıllarda lastik sektörüne de adım atan şirket, 1983 yılında ise inşaat malzemeleri alanında yatırımlarına başladı. Günümüzde 3. kuşağın yönettiği şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ertan, İnşaat Deryası'na açıklamalarda bulundu.

İktisat Fakültesini bitirdikten sonra 1989 yılında şirketin yönetiminde yer aldığını ifade eden Ertan, "Çocukluğumdan itibaren hep ticaretin içinde yer aldım. İlkokula giderken akaryakıt istasyonunda pompacılık yapıyordum. Ticaretin içinde olmamız bize avantaj sağladı. Kardeşimle beraber Doğruluk Şirketler Grubunu yönetiyoruz" dedi.

1983 yılında inşaat sektörüne adım attı

"İnşaat sektörüne ilk çimento bayiliği alarak girdik" diyen Ertan, bu alanla ilgili şu bilgileri verdi: "1997 yılında hazır beton bayiliğini de portföyümüze ekledik.  Günümüzde ise Türkiye´nin önde gelen birçok markasının güvenilir bayisi konumundayız.  Daha çok kaba inşaat malzemelerini satıyoruz. Bunlar arasında; inşaat demiri, çimento, tuğla, bims blok, gaz beton, Poncebloc, kiremit, alçı, seramik yapıştırıcı ve izolasyon malzemeleri bulunmaktadır. Alaçatı otoban çıkışında 4.700 metrekare açık, 1.500 metrekare de kapalı depo alanımız var."

Çeşme'nin yerlileri ve köklü bir ailesi olduklarını vurgulayan Ertan, dedesinin, dedesinin abisinin ve yine dedesinin yeğeninin Çeşme'de belediye başkanlıkları yaptığını ifade etti. Bu bölgede tanınan bir aile olmalarının ticarette de güveni getirdiğine dikkat çeken Ertan, "Hem ailemizin geçmişi hem de şirketimizin adının Doğruluk olması nedeniyle bu emanetlere sahip çıkmaya ve hakkını vermeye gayret ediyoruz. Çalışanlarımızı ona göre seçiyoruz. Malzemenin sevkinde, temininde çok dikkatli davranıyoruz. Verdiğimiz sözü her zaman tutuyoruz" dedi.

Müteahhitliğe yöneleceğiz

İlerleyen süreçte müteahhitliğe ağırlık vermek istediklerini belirten Ertan, "Ticaretteki kazanımlarımızla arsa yatırımı yapıyoruz. Bugüne kadar arsalarımızı kat karşılığı verdik. Bundan sonraki süreçte bu arsalarımızda kendimiz inşaat yapmak istiyoruz.  Oğlumla beraber bu konuya daha fazla ağırlık vereceğiz. Müteahhitlik alanında bugüne kadar Güzelbahçe ve Çeşme Şifne'de 2'şer adet villa yaptık. Ilıca’da 4 villalık projemizi yeni tamamladık. Bundan sonra da proje sayımızı daha da yukarılara taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş aşığıyım

Çocukluğundan itibaren Beşiktaş aşığı olduğunu ifade eden Ertan,  "Ege Beşiktaş İş İnsanları Derneği'nin kurucu üyelerindenim.  Dernek kurulduktan sonra Beşiktaş kongre üyesi de oldum. Yeni stat yapıldıktan sonra loca satın aldık" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.