ACE 37 Yıldır İzmirlileri Güvenle Taşıyor

ACE 37 Yıldır İzmirlileri Güvenle Taşıyor

37 yıl önce Coşkun İpek tarafından Asansörde Can Emniyeti ismiyle kurulan ACE Asansör, İzmir’de yüzlerce binanın asansörünü yaptı. ACE Asansör’ün ortaklarından Serkan İpek, birçok projede yer almaya devam ettiklerini söyledi.

A+A-

1984 yılında iki ortağıyla beraber proje mühendislik şirketi kuran Coşkun İpek, İzmir’de çok az sayıda olan asansör firmasına proje hizmeti veriyordu. Projesini çizdiği bir asansörde kaza meydana gelip üretici firma yerine kendisi sorumlu tutulunca asansörleri kendi üretmeye karar verdi. Asansör üretiminde başarılı olunca bu alanda büyümeye başlayan ACE’nin iki ortağı ilerleyen yıllarda şirketten ayrıldı. 1990’lı yıllarda ikinci kuşak da şirkette yer edinmeye başladı. İnşaat mühendisliği bölümünü bitirip bir süre özel sektörde çalışan Özkan İpek, 1992 yılında ACE Asansör bünyesinde çalışmaya başladı. 1995 yılında ise elektrik elektronik mühendisi Serkan İpek, şirkete katıldı. İşletme eğitimini tamamladıktan sonra yaklaşık 10 yıl önce şirket yönetimine katılan Coşkun İpek, şirket içerisinde kullanılan tüm yazılımları yapan isim.

Her tür kapasitede asansör üretiyor

İzmir’deki marka projelerin asansörlerini yaptıklarını belirten ACE Asansör ortaklarından Serkan İpek, “Her tür kapasitede asansör üretiyoruz. Projedeki asansörlerin tasarımını, dizaynını, imalatını, montajını ve servis hizmetini sağlayabiliyoruz. Engelli platformları ve engellilerin kullanımına uygun merdiven koltukları ve merdiven asansörlerini de kurumsal partnerlerimizle sağlıyoruz” dedi.

Üretim ve montaj ayrıldı

Eskiden üretim yaptıklarını ancak sektörün kompetan üretime döndüğünü belirten İpek, “Kapı, kabin, kumanda panosu, buton ve makine üretiyorduk. Ancak sektör kompetan üretime döndü. Sadece kabin, sadece makine, sadece kapı ve sadece kumanda panosu üreten firmalar gelişti. Asansör sektörü kompetan üretim yapan ve montaj yapan firmalar olarak ikiye ayrıldı. Biz asansörü tasarlayıp projelendiriyoruz. Kendi çizgimize yakın iş ortaklarımıza üretip montajını gerçekleştiriyoruz. Servis hizmetini de kendimiz sağlıyoruz. Yıllık 200-250 ünite asansör yapıyoruz. 70 kişilik bir ekiple hem montaj hem de servis hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sürekli yenileme istiyor

Asansörün montajını bitirdikten sonra aylık servis hizmeti de verdiklerini dile getiren İpek şunları söyledi: “Asansörlerde sürekli bir yenileme hizmeti var. Alsancak’ta 32 yıl önce yaptığımız bir asansörümüz vardı. 32 yıldır sorunsuz olarak çalışıyor. Kumanda panosunu yeni değiştirdik. Periyodik bakımlarını yaptığınız sürece mekanik asansörlerde çok fazla arıza olmuyor.”

Satmıyoruz, emanet ediyoruz

Asansör sattıktan sonra işlerinin bitmediğini belirten İpek, “İnşaattaki diğer iş ortakları ürünlerin montajını sağlayıp gidiyor. Biz ürün satıyoruz ama insanlar binada oturmaya başladıktan sonra asıl işimiz başlıyor. Müteahhit bile daire satışlarını bitirip binadan ayrılıyor ama biz bina yönetimleriyle çalışmaya devam ediyoruz. Bizler ‘asansörlerimiz satmıyoruz, kullanmaları için müşterilerimize emanet ediyoruz’ ilkesiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

İzmir’in ilk hızlı asansörü

Çok yüksek katlı ve çok hızlı binalarda yabancı markalarla rekabet edemediklerini de söyleyen İpek, “İzmir’in ilk hızlı asansörünü Ege Palas Oteli’nde biz yaptık. 2.5m/sn asansörleri sorunsuz yapabiliyoruz. Ama 4m/sn hızda asansör daha yapmadık. Yapmadığımız için iş alamıyoruz. Bir tane yapıp kendimizi ispat etmeliyiz. Her firma bir ilkle başlıyor. Biz 2.5m/sn asansörlerde yabancı markalardan çok daha kaliteli asansörler yapıyoruz. Yabancı marka algısını asansör sektöründe kıramıyoruz. Yerli asansör markası teknik olarak daha da iyi olsa marka imajından dolayı yabancı markalar tercih ediliyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.