Atekent’i En İyi Bilenlerden Biriyim, Binalar Patır Kütür Dökülüyor!
Atakent Emlak Konutları Platformu’nun 0,40 imar talebinin haklı olduğunu ve platformu desteklediğini belirten Vahap Yılmaz, “Atakent'te 3 katlı bir bina yıktım. Kepçeyi vurunca 3 kat birden patır kütür döküldü. Bu binaların acilen dönüşmesi lazım” de
1976-1980 yılları arasında inşa edilen Atakent Emlak Konutları’nın imar sorunu ile ilgili konuşan Biva Mimarlık yönetim kurulu başkanı Vahap Yılmaz, “Atakent Emlak Konutları 0,22 emsal ile inşa edildi. Emlak Bankası Konutları sakinleri Bostanlı Uygulama İmar Planı notlarına istinaden haklı olarak 0,40 emsal istedi anacak Karşıyaka Belediyesi bu talebi reddetti. Depreme dayanıksız olan bu 40-45 yıllık binaların bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Bunun için imar düzenlemesi yapılması lazım. Platformdaki arkadaşlar mağdur. Onları sonuna kadar destekliyorum” dedi.
ATAKENT’İ EN İYİ BİLENLERDEN BİRİYİM
İzmir’de kentsel dönüşümü ilk başlatan firmalardan biri olduklarını ve Atakent’te de kentsel dönüşüm kapsamında bina inşa ettiklerini belirten Vahap Yılmaz şunları dile getirdi, “Atakent’i en iyi bilenlerden biriyim. 4 yıl önce imar durumuyla beraber Atakent’teki bazı bina yöneticileri kentsel dönüşüm için bize geldi. Bizimle beraber 6-7 firma ile daha görüştüler. Sonuçta bizim firmamızı tercih ettiler. Atakent’te bazı alanların emsali 0,40 bazı alanların ise 0,22. Bizde 0,40 imarlı parselde yer alan binaları yıkıp Bivalvia projemizi hayata geçirdik. Fazla metrekare kullandığımızı düşünerek bizi Cimer’e, belediyeye ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayet ettiler. Belediyeden ve İl Müdürlüğü’nden yetkililer gelip denetlediler. İmar durumuna uygun yapıldığı söylediler. Bizden önce de bizden sonra da 0,40 emsalle inşaatlar yapıldı. Biz imar durumu neyse ona göre inşaat yapıyoruz.”
GÜVENLİ, AKILLI VE YEŞİL BİR BİNA
Atakent projesiyle ilgili bilgi veren Yılmaz “Çok güzel bir dokusu olan Atakent’in dokusuna uygun güzel bir proje yapalım dedik. Alanları çok verimli kullandık. Yumuşak katlarla çok güzel 2 bina yaptık. Güneş panelleriyle kendi elektriğini üreten akıllı bina yaptık. Teras çatı sistemi kurup yeşillendirdik. Palmiye ağaçları ektik. Yüzme havuzu yaptık. Oturma alanları, peyzaj alanları oluşturduk. İnsanlara mutlu bir yaşam sürebilecekleri bir proje sunduk” sözlerini kullandı.
KEPÇEYİ VURUNCA PATIR KÜTÜR DÖKÜLDÜ
Atakent’teki bütün binaların ekonomik ömrünü tükettiğini ifade eden Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Oradaki binalar çok sağlıksız. Depremde yıkılma riski çok yüksek. Projemizi için mevcut binayı yıkarken kepçeyi vurduğumuzda 3 katın patır kütür döküldüğünü gördüm. Belediye iyi bir imar çalışması yapıp 0,22 olan alanları eşitlik ilkesi dahilinde 0,40’a çıkarırsa buranın dönüşümü sağlanabilir. İnşaat yoğunluğu artsa da doğru projelerle otopark ve yeşil alan sayısı artırılabilir”
İMAR ARTIŞINDAKİ AMAÇ RANT DEĞİLDİR
Emlak Bankası Platformu’nun taleplerinin haklı olduğunu belirten Yılmaz, “Platformdaki arkadaşlar mağdur. Onları sonuna kadar destekliyorum. Yarın oluşacak bir depremde buradaki insanlar zarar görürse bunun sorumlusu imar değişikliğine izin vermeyen yöneticilerdir. Vatandaşı tatmin eden açıklamalar yapılmıyor. Bilgi eksikliğinden dolayı engellemeler var. İmar artışındaki amaç rant değildir. Platformdaki arkadaşların hiçbiri rant peşinde değil. O evlerde oturanlar emekçi insanlar ve binalarını yenileyecek durumları yok. İmar artışı verilirse en azından cebinden para çıkmadan daha güvenli ve sağlıklı evlerde oturma imkanına sahip olacak. Öncelik vatandaşların güvenli binalarda oturmasını sağlamak olmalı. Atakent değerli bir bölge, oradaki evlerini satıp başka bir yere taşınsınlar şeklinde bir yaklaşım doğru değil. Bu insanların hayatı burada geçti. Oradaki insanlar mağdur, oradaki insanlara destek verilmeli” diyerek sözlerini noktaladı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.