BATIÇİM Türkiye’nin İlk Düşük Karbon Salınımlı Çimentosunu Üretti

BATIÇİM Türkiye’nin İlk Düşük Karbon Salınımlı Çimentosunu Üretti

İzmir ve Ege Bölgesi'nin en değerli yatırımlarından biri olan BATIÇİM, Türkiye'nin ilk akredite TS EN 197-5 sertifikalı düşük karbon salınımlı CEM II/C çimentosu üretimini gerçekleştirdi.

A+A-

Üretimde düşük karbon salınıma odaklanan BATIÇİM, Türkiye’nin ilk akredite TS EN 197-5 sertifikalı düşük karbon salınımlı CEM II/C çimentosu üretimini gerçekleştirdi. İzmir ve Söke’de yer alan 2 çimento fabrikası, 16 hazır beton tesisi, hidroelektrik santrali ve Aliağa’daki liman işletmesiyle faaliyetlerini sürdüren şirket, Türkiye’yi düşük karbon salınımı hedeflerine taşımayı hedefliyor. Düşük karbon salınımlı çimento üretimi de bu sürecin ilk adımını oluşturuyor.

BATIÇİM’in; TS EN 197-5 çimento standardına uygun olarak CEM II/C “Portland Kompoze Çimento” adıyla ürettiği çimentosuna Türk Akreditasyon Kurumu akreditasyonu ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilendirilmesi dâhilinde Türkiye’de ilk kez Kalite ve Çevre Kurulu tarafından “G Uygunluk Belgesi” verildi. Bu sertifikalandırma ile Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne uygun olarak düşük karbon salınımlı, daha çevreci çimentonun piyasada güvenli bir şekilde kullanılmasına imkân sağlandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.