Batman'da Orta Segment Konut, Urla'da Üst Segment Villa

Batman'da Orta Segment Konut, Urla'da Üst Segment Villa

Batman’da 1500’e yakın konut inşa ettikten sonra şirket merkezini İzmir’e taşıyan, Dinç Grup ile ortaklaşa Portana markasını hayata geçiren Erdal Canpolat, İzmir’deki ilk projesini Urla’da hayata geçiriyor. Portana, Urla'da üst segment projeler üretecek.

A+A-

Canpolat, marka olarak dikkat ettikleri 3 ana başlığın; konfor, dış cephe ve yalıtım olduğunu söyledi.  

Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olan Erdal Canpolat, okul sonrası vakit kaybetmeden kendi işini yapmaya karar verdi ve memleketi Batman'da proje ofisi kurdu. Buradaki 5 yıllık iş hayatından sonra yap-teslim et modeline geçmeye karar veren Canpolat, 15 yıl boyunca Batman'da 1500'e yakın konut inşa etti. Bu süre zarfında ise hep hayalinde olan bir şehir vardı: İzmir. Üniversite öğrencisiyken yaz okulu için geldiği İzmir'i çok beğenen Canpolat, o gün söylediği "Bir gün mutlaka İzmir'e yerleşeceğim.” sözünü 2021 yılında hayata geçirdi. Kente taşınmadan önce sıklıkla ziyaretlerde bulunan Canpolat, İlk olarak İzmir’in merkezine yerleşmeyi düşünse de şehrin trafik ve kalabalığından dolayı arkadaşının da tavsiyesiyle Urla'ya yerleşti. Urla'yı ilk gezdiğinde adeta aşık olduğunu ifade eden Canpolat, tüm yatırımını burada yapmak için Dinç Grup ile Portana markasını hayata geçirdi.

portana-yapi.jpg

1 Yıl Boyunca Sadece İhtiyaçları Analiz Ettim

 Urla'ya yerleştikten sonra 1 yıl boyunca bir projeye başlamadığını ve sadece insanların ihtiyaçlarını analiz ettiğini belirten Canpolat, "Bu süre boyunca bizi farklı kılabilecek ne yapabiliriz diye düşündük ve bunun üstüne çalıştık. Burada insanların rahatlığına ne kadar önem verdiklerini gördüğümde konforun çok değerli olduğunu anladım ve bu minvalde işler yapmaya başladım. Örneğin evde eşiğin olmadığı her yerin düzayak olduğu, ses yalıtımı için yeni sistemleri kullanan yapılar tasarladım. Özellikle yalıtım hususunda büyük yatırımlar yaptık.” dedi.

Urla'da Portana Masal projesinin yapımını sürdürdüklerini belirten Canpolat, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Tamamı müstakil 4 adet villanın inşası sürüyor ve her villa 4+2 olarak tasarlandı. 600 m2 tüm alanı içinde 235 m2 kapalı alanı olan villalarımız olacak. Her evin kendine ait otoparkı olacak, evin koridorundan geçerken aracınızın ışıklarını görebileceksiniz. Bu projemizde ses yalıtımı ve ısı yalıtımına çok önem verdik. Salonlardan bir tanesini kış bahçesi konseptinde tasarladık. Urla’da genel olarak fark ettiğimiz dış cephe sorununu da ömrü bina kadar olan mekanik doğal mermer ile çözüyoruz. Ayrıca Urla Belediyesi’nin belirlediği inşaat emsalinin altında bir çalışma yaparak, alana daha fazla ev yapmak yerine daha çok doğaya, doğala ayırdık. Çünkü biz doğayla barışık evler yapmak istiyoruz. Urla, doğası güzel bir kent ve buranın doğasını bozmak istemiyoruz. Tüm bunları Portana adına 3 vazgeçilmez hususumuzu dikkate alarak yaptık: Konfor, dış cephe, yalıtım.”

Her Eve Masal’ın Hikayesini Anlatan Kitapçık

Portana Masal'da bir ilki hayata geçireceklerini ve her eve ait bir kitapçık oluşturacaklarını ifade eden Canpolat, şunları söyledi: "Her eve kare kod oluşturacağız. Temelden jeolojik etüde kadar her aşamanın videosunu çektik. Evde kulanılan tüm malzemenin ne marka olduğunu, nereden alındığını bu kitapçıkta toplayacağız. Böylece ev sahibi evin en başında itibaren hikayesini burada bulabilecek. Buradaki amacımız yaptığımız işin kalitesini vurgulamak ve değer farkının olduğunu kalitenin ucuza olmadığını anlatmak. Bunun yanında müşterinin ilerleyen süreçte oluşabilecek ihtiyaç ve meraklarına cevap verebilmek."

Portana’nın Merkezi: Çeşmealtı

Portana’nın merkezini açık alan ofisi olarak tasarlayan Portana’nın CEO’su Erdal Canpolat, “Kendimize, ekibimize ve iş ortaklarımıza buluşma ve toplanma alanı olarak burayı yarattık. Firma içi ve dışındaki tüm etkinliklerimizde açık alan ofisimiz ev sahibi olacak.” Açık alan ofisinin, çalışma alanı dışında zeytin ağaçları ile çevrilmiş ayak tenisi sahası, ateş çukuru ve lavanta bahçesi gibi özel alanları var.

Portana’nı Yeni Projeleri

Portana’nın yeni projelerini hakkında bizi sürprizlerin beklediğini söyleyen Canpolat, “Bu sefer Portana’nın vizyonunu ve tasarım tercihlerini sanat ile yan yana getireceğiz.” diyerek yeni projelerden de hafifçe bahsetmeyi ihmal etmedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.