Bayraklı'da 375 Hektarlık Alan Orman Statüsünden Çıkarıldı

Bayraklı'da 375 Hektarlık Alan Orman Statüsünden Çıkarıldı

2020’İzmir depremi sonrasında Bayraklı’da depremzedelere konut yapılması amacıyla 375 hektarlık alan ormanlık alan sınırından çıkarılmıştı. Ancak alınan karar yargıdan dönmüştü. Aynı bölge Cumhurbaşkanı kararı ile yeniden orman alanı dışına çıkarıldı.

A+A-

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından, depremzedelere konut yapılması amacıyla Bayraklı’da bulunan ormanlık alanın statüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırılmış, bölge rezerv alan edilmişti. Alanda da konutlar yükselmişti. Ancak karar Avukat Senih Özay tarafından yargıya taşınmış ve yargı iptal kararı vermişti.

orman-alani-izmir.jpg

Karar sonrası yeni bir hamle geldi. Rezerv alan konutlarının bulunduğu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile yeniden ormanlık alan sınırından çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bayraklı’da 375 hektarlık alanın orman statüsü kaldırıldı.

Ormanlık alan sınırından çıkarılan bölgenin bir kısmı geçtiğimiz hafta İzmir’in Karşıyaka ilçesinde başlayan ve Çiğli, Bayraklı ve Bornova sırtlarında 4 bin 400 hektar alanı kül eden büyük yangından etkilenmişti. Alevler deprem konutlarına kadar dayanmıştı.

bayraklida-orman-disina-cikan-alanlar.png

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 2020’deki depremin ardından, evleri yıkılan depremzedeler için Bayraklı’daki ormanlık alanda konut yapılmaya başlandı. Tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektarlık alan, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfının dışına çıkartılmıştı. Kararla ilgili açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, söz konusu alanın 1995 yılında meydana gelen sel felaketinin ardından ağaçlandırıldığına dikkat çekerek, “Bu alandaki erozyon kontrolü çalışmalarının sel önleyici fonksiyonu görmezden gelinerek izin verilecek yapılaşma ile bir felaketin yaralarını sarmaya çalışılırken bir başka felakete zemin hazırlanacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum