
Bayraklı'da 60 Hektarlık Alanın İmar Planları Askıya Çıktı!
Bayraklı'da mahkeme kararıyla iptal edilen Alpaslan, Cengizhan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alanın imar planları yeniden düzenlenerek askıya çıkarıldı. Kat yüksekliğinin 12 olduğu bölgede 3.30 emsal verildi.
Bayraklı’da Alpaslan, Cengizhan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını kapsayan imar planı, odaların dava açması sebebiyle 2022 yılında mahkemenin verdiği ret kararı üzerine yeniden ele alındı.
Yaklaşık 60 hektarlık alanda yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiren 1/5000 ölçekli nazım imar planı yapılan itirazlar göz önüne alınarak yeniden revize edildi. Bitişik nizam 4 katlı ve 5 katlı yapıların yer aldığı bölge 'Bayraklı kentsel dönüşüm ve gelişim alanı' olarak tespit edildi.
Kat yüksekliğinin serbest olduğu yeni planlara göre emsal 3.75 olarak belirlendi. Bölgede toplam 1 milyon 200 bin metrekare inşaat alanı öngörülüyor.
Plan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı ve askıya çıkarıldı.
İTİRAZ SÜRECİ BAŞLADI
Plan ile ilgili olarak ise itiraz süreci işletilecek. 1 ay askıda kalacak planlara itiraz gelmemesi halinde yeni revizyon imar planı kesinleşerek yürürlüğe girecek.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.