Beton Kiremit Hem Daha Estetik Hem Daha Hesaplı

Beton Kiremit Hem Daha Estetik Hem Daha Hesaplı

17 yıldır aktif olarak iş hayatında olan Melike Ören Tak, Aral Tuğla’nın 2022 yılında kurduğu BETOKİL Kiremit fabrikasını yönetiyor. Ören Tak, beton kiremitlerin standart tuğlalara göre daha estetik ve hesaplı olduğunu söyledi.

A+A-

1990'lı yıllarda Turgutlu'da babaları Hasan Ören tarafından tuğla sektörüne adım atan, 2002 yılından bu yana çıtayı en üst noktaya taşıyan ağabey Mustafa Ören, 2014 yılında yeni marka isimleri olan Aral Tuğla’yı,  2022 yılında ise bünyelerine beton Kiremit alanında büyük bir yatırım yaparak BETOKİL markasıyla ürettikleri beton kiremiti ekledi. Betokil markasıyla ürünlerini hem iç hem de dış piyasaya sunan Aral Tuğla’nın, BETOKİL beton kiremit fabrikasını yöneten Melike Ören Tak bir yandan da avukatlık ve arabuluculuk mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

Farklı sektörlerde de aktifiz

2014 yılına kadar farklı isimde tuğla üretmeye devam ettiklerini belirten Ören Tak, “2002 yılında aile şirketinin başına geçen ağabeyim Mustafa Ören’in başarısı ve vizyonu ile 2014 yılında oğlumun da adı olan Aral'ı, Aral Tuğla olarak şirketimizin ismi ve markası yaptık. 2022 yılında ise ağabeyim, en büyük destekçi, yol göstericim Mustafa Ören’in gayretiyle ve babamız Hasan Ören’in manevi destekleriyle kiremit yatırımımızı faaliyete geçirdik. Bunun yanında, enerji, yapı malzemeleri, müteahhitlik, otomotiv, restoran, spor salonu gibi farklı sektörlerin içinde de yer alıyoruz” dedi.

Hayat denge üzerine kurulu

Hayatta dengeyi sağlarsanız kadın ya da erkek olmanın bir zorluğu ya da farklılığı olmuyor diyen Ören Tak iş hayatını şu sözlerle anlattı: “Hayat bir denge üzerine kurulu. Çok çalışıyorum ama her şeyin yerini belirliyorum. Bu nedenle planlı yaşıyorum. Çalışmayı seviyorum ama hayatımı da çalışmaya adamıyorum. Hayatın her güzelliğinden bir parça almaya gayret ediyorum. Geri dönüp baktığımda 'şunu zamanında yapamadım' demiyorum. Dolayısıyla “KEŞKELERİM” yok. 17 yıldır iş hayatındayım. Bu süreci hem iş, hem de aile yaşamımda başarılı bir şekilde sürdürüyorum.”

Hem estetik hem hesaplı

Tuğlada 30 yıllık tecrübenin ve müşterileri tercihlerinin kendilerini farklı bir ürün üretmeye ittiğini belirten Ören Tak, “Bu nedenle 2022 yılında BETOKİL Kiremit'i kurduk. Burada beton kiremit üretiyoruz. Beton kiremit, klasik kil kiremite göre daha dayanıklı ve daha estetik. Çünkü istenilen renkte üretim gerçekleştirilebiliyoruz. Evinizin dış cephe tasarımına göre kiremitlerinizi seçtiğiniz renkle tamamlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda sarfiyat oranı kil kiremite göre daha azdır. Kil kiremitte metrekareye yaklaşık 16 adet ürün kullanmak gerekirken beton kiremitte bu sayı metrekare başına 10 adete denk gelmektedir. Beton kiremitin metrekareye düşen ağırlığı da kil kiremite göre daha düşüktür. Bir bütün olarak değerlendirildiğinde beton kiremit diğer kiremitlerden daha ekonomik ve uzun ömürlüdür. Bu nedenle son dönemlerde beton kiremite bir yönelim var. Bu durum ürünlerimizi Türkiye'nin farklı bölgelerine göndermemizi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Yurt dışına açıldık

Tuğlada nakliye nedeniyle bölgesel satış yapılabildiğini ancak kiremitte daha geniş pazarlara açılabildiklerini belirten Ören Tak, “Eskiden Turgutlu'da 70-80 tane tuğla fabrikası vardı. Günümüzde bu sayı 20’lere geriledi. Beton kiremit pazarında ise Bulgaristan'da da KARALKİL isminde bir şirketimiz var ve bu lokasyon üzerinden de tüm Avrupa’ya ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

Melike Ören Tak Kimdir?

1985 Manisa doğumlu Melike Ören Tak 2007 yılında hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra avukatlık mesleğine başladı. Halen mesleğini avukatlık ve arabulucuk yaparak sürdüren Ören Tak babası, ağabeyi ve kuzeni ile birlikte aile şirketini de yönetiyor. 2022 yılında faaliyete başlayan BETOKİL Kiremit fabrikasının başında yer alan Ören Tak evli ve bir 11 yaşında bir oğlu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.