Çeşme Pırlanta Plajı'na 3 Ayrı Tesis Geliyor!

Çeşme Pırlanta Plajı'na 3 Ayrı Tesis Geliyor!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, “İzmir Çeşme Pırlanta Plajı” için üç ayrı ihaleye çıktı. Plajın toplam üç noktasında günübirlik tesisler yapılarak, 3 yıl süreyle işletilmesi için ihale ilanına çıkan Bakanlığa, Çeşme Belediyesi’nden, “Tost 30, köfte 50 lira

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün ilanına göre Pırlanta Mevkiinde 2, 3 ve 4 nolu günübirlik yerlerde 1 adet 6 metrekarelik büfe; 1 adet gölgelik, 2 adet duş, 2 adet tuvalet, 2 adet soyunma kabini, 1 adet 4 metrekarelik cankurtaran kulesi yapılarak 3 yıl süreyle işletilecek. 2 ve 3 numaralı yerlerde şemsiye ve şezlong alanlarıyla birlikte işletmeci 6 bin 600 metrekarelik bir alanı kullanılabilecekken; 4 numaralı yerde kullanılacak alan 21 bin metrekare olarak belirlendi. Bu nedenle 2 ve 3 numaralı alanda ihale başlangıç bedeli 250 bin, 4 numaralı yerde 790 bin oldu. İlk iki yerin ihalesi 2 Mayıs’ta, 4 numaralı yer ise 3 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak.

TOST 30, KÖFTE 50 LİRA

Halkın kullandığı bu tür plajların belediye yerine özel işletmelere verilmesine karşı çıkan Çeşme Belediyesi Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, “Geçen yıl yapılan üç ihaleden birinde fiyat 1.3 milyona kadar çıktı. İhale bedelleri 500 bine, 1 milyona çıkınca tostun fiyatı 30, köftenin fiyatı 50 lira oluyor. İçeceği, şezlongu, şemsiyesi derken vatandaşın bu fiyatlardan plajdan yararlanması mümkün olmuyor. Oysa belediyelere verseler, buralarda üniversite öğrencisi çocuklar sezon boyunca çalışır, okul harçlıklarını çıkarır. Fiyatlar da ucuz olur. Vatandaş da yararlanır” dedi.

TÜM SAHİL TARANACAK

Bakanlık yetkilileri, Çanakkale’den Antalya’ya kıyı boyunca çok güzel koylar ve plajlar bulunduğunu, ancak buraların işgal edilerek kamunun zarara uğratıldığını söylediler. Yetkililer, vatandaşın güzel bulduğu plajlarda denize girdiğini, ancak tuvalet, duş, yiyecek içecek ihtiyacını karşılayacak yerler olmadığı için mağdur olduğunu belirtti. Kamu zararının ve vatandaş mağduriyetinin giderilmesi için tüm kıyıları tarayarak hem işgalli yerleri hem de ihtiyaç duyulan noktaları belirleyeceklerini anlatan yetkili, “Çeşme Pırlanta sahilinde bunun için ihaleye çıktık. O üç noktada da işgalci var. İsterlerse onlar da ihaleye girebilirler. Ama biz devletin malının sahipsiz kalmasına izin vermeyeceğiz” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.