Çeşme'de Denize Sıfır 7 Hektarlık Sit Alanı Yapılaşmaya Açıldı

Çeşme'de Denize Sıfır 7 Hektarlık Sit Alanı Yapılaşmaya Açıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Çeşme Ilıca Mahallesi 38. Grup Paşalimanı Mevkii Doğal SİT Alanı sınırları içerisinde kalan denize sıfır 7 hektarlık alanda SİT değişikliğine gidildi ve yapılaşmanın önü açıldı.

A+A-

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, İzmir’deki bir SİT değişikliğine dair yeni duyuru yayımladı.

2014 yılında başlatılan "İzmir ve Manisa İlleri Doğal SİT Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" kapsamında "Hizmet Alımı İşi" gereğince yapılan incelemelerin biri daha sonuçlandı ve bir bölgeye dair yeni bir SİT haritası oluşturuldu.

Resmi Gazete’de yayımlanarak askıya çıkan ilana göre Çeşme Ilıca Mahallesi 38. Grup Paşalimanı Mevkii Doğal SİT Alanı bölgesinde SİT değişikliğine gidildi.

KONUT VE TURİZM

Kararla birlikte Paşalimanı’ndaki birinci derece doğal SİT, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak yeniden düzenlendi. Karara göre yaklaşık denize sıfır 7 hektarlık alan yapılaşmaya açıldı.

Bölgede konut ve otel yapılmasının önü açıldı.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.