Çiğli'ye Metro Geliyor
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli'den başlayarak Otogar'a kadar uzanan metro projesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştüğünü, Soyer'in projeye sıcak baktığını söyledi.
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Radyo Trafik İzmir canlı yayınında ilk kez Çiğli’ye metro müjdesi verdi. Harmandalı’ndan başlayıp Şehir Hastanesi’nden geçerek İzmir Otogarı’na kadar uzanacak bir metro hattı isteklerinin olduğunu belirten Gümrükçü, bu taleplerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından da sıcak karşılandığını bildirdi.
“ÇİĞLİ METROSUYLA ALAKALI BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”
Çiğli’nin ulaşım sorununun çok fazla olmadığına vurgu yapan Başkan Gümrükçü, yamaç mahallelerin ulaşımını rahatlatmak anlamında önemli bir projelerinin olduğunu açıkladı. Konu hakkında ilk kez Radyo Trafik İzmir’e konuşan Çiğli Belediye Başkanı, “Harmandalı’ndan başlayarak EVKA-5, Egekent, Yakakent, EVKA 2, EVKA 6, Karşıyaka yamaçları, Bayraklı Şehir Hastanesi ve Ege Üniversitesi’nden geçerek İzmir Otogarı’na kadar uzayacak bir metro projesi çok iyi olur. Biz bunu talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile bu konuda bir görüşmemiz de oldu. Konuya sıcak bakılıyor. İzmir gündemine getireceğimiz önerimiz umarız hayata geçer ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da ulaşımını daha da kolaylaştırırız.” ifadelerini kullandı.
“DENİZ VE HAVA ULAŞIMI İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”
Utku Gümrükçü ayrıca Çiğli’nin 24 kilometre sahili olmasına rağmen deniz ulaşımının olmadığına da vurgu yaparak, “Bir feribot iskelesi önerisinde bulunduk. Bostanlı’ya alternatif olarak körfez geçişini rahatlatacak proje için çalışıyoruz. Hava ulaşımı için Çiğli Havalimanı’nın sivil ulaşıma açılması için talebimizi ilettik.” şeklinde konuştu.
“ALTERNATİF YOLLARA İHTİYACIMIZ VAR, BUNU DA BİZ YAPACAĞIZ”
İzmir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı gün geçtikçe artarken, nüfusun yanında günlük trafikte de artış olduğunu söyleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli nüfusu şu anda 220 bine ulaştı. Trafiğin rahatlatılması için yeni yollar ve alternatif çözümler üretilmesi gerekiyor. Yerel yönetim ile merkezi yönetim arasında bazı anlaşmazlıklar olabiliyor. Vatandaşlar da merkezi yönetimden taleplerde bulunmalı. Hizmetin önceliğini talepler şekillendirir. Yeni yollar talep ederseniz onlar yapılır. Mavişehir-Ataşehir bağlantısının girişi tek bir yoldan yapılıyor. Birkaç alternatif yapılmasında fayda var. Bunu da biz yapacağız. Anadolu Caddesi’nden Caher Dudayev Bulvarı’na bağlanacak bir yol açılacak. İZBAN hattı üzerine bir köprü yapılması gerekiyor. Köprünün yapılması için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kamulaştırılacak az bir yapı kaldı. AVM’lerin arkasında yer alan Karşıyaka Stadı’nın yapılmasının istendiği arsanın sahibiyle devlet anlaştı, kendi üstüne geçirdi. Biz belediye olarak görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü de arsayı istiyor. Terkler yapılınca, AVM arkasından alttan bir yol daha açarak Ataşehir’e bağlantı sağlamayı planlıyoruz. Özel hastanelerin olduğu bölgeye geçişi rahatlatmak için de dere üzerinden köprü yaparak yeni bir geçiş yolu planlıyoruz. Otopark sayılarını artırıyoruz, daha geniş yollar açıyoruz. Egekent giriş ve çıkışı için çevre yoluna da bağlanacak yeni bir yol açacağız. Süreç biraz uzun sürüyor, itirazlar gibi unsurlar projelerin tamamlanmasını geciktiriyor.” açıklamasını yaptı.
ÇİĞLİ TRAMVAYI NE DURUMDA?
Radyo Trafik İzmir dinleyenlerinden gelen soruları da yanıtlayan Utku Gümrükçü, Çiğli tramvayıyla ilgili imalatçı firmanın Mayıs ayı sonuna kadar süresinin olduğunu, birkaç eksik dışında çalışmalarda sonuna gelindiğini ifade etti. Çevre Yolu üstünden geçen ve Çiğli’nin iki yakasını birleştiren tramvay viyadüğünün tramvay işletime başlamadan önce yaya ve bisiklet ulaşımına açılması için talepte bulunduğunu da kaydeden Başkan Gümrükçü, yakın zamanda viyadüğün ulaşıma açılmasını beklediklerini söyledi.
ÇİĞLİ DEPREME HAZIR MI?
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü son olarak, deprem gerçeğini unutmamak gerektiğini belirterek, belediye olarak yapı denetimlerini artırdıklarını dile getirdi. Yapı envanterini çıkarmaya çalıştıklarını aktaran Gümrükçü, binaların yüzde 40’ını incelediklerini de sözlerine ekledi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.