Çin'den Emlak Piyasasını Desteklemek İçin Yeni Hamle

Çin'den Emlak Piyasasını Desteklemek İçin Yeni Hamle

Çin’de hükümet emlak sektörünü desteklemek için 5,3 trilyon dolara kadar mortgage için borçlanma maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar attı

A+A-

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, emlak piyasasında bazı dönemlerde büyük sorunlar yaşıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre; ülkede hükümet sorunlu emlak sektörünü desteklemek için son girişiminde milyonlarca aileye 5,3 trilyon dolara kadar mortgage için borçlanma maliyetlerini düşürme adımları attığını açıkladı. Çin Merkez Bankası Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, ev sahiplerinin 1 Kasım'dan itibaren mevcut kredi verenleriyle şartları yeniden müzakere edebileceklerini söyledi. Açıklamaya göre, sabit mortgage oranlarını seçenler ayrıca mortgage kredileri için bir referans oranı olan en son kredi başlangıç ​​oranına göre yeni kredileri yeniden müzakere edebilecek. Bu haftanın başlarında kapsamlı bir teşvik paketinin parçası olarak açıklanan plan, Pekin'in dünyanın ikinci büyük ekonomisindeki büyümeyi yavaşlatan uzun süreli konut krizini sona erdirme kararlılığını vurguluyor.

FAİZİN DÜŞÜRÜLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

PBOC Başkanı Pan Gongsheng, Eylül ayının başlarında yaptığı açıklamada, önlemlerin bireysel borçlular için vadesi geçmiş faiz oranlarını ortalama 50 baz puan düşüreceğini ve yıllık faiz giderlerini yaklaşık 150 milyar yuan (21 milyar dolar) azaltacağını söylemişti. PBOC, Temmuz ayında yayımladığı bir raporda, geçen yılki ipotek yeniden finansman hamlesinin vadesi geçmiş faiz oranlarını ortalama 73 baz puan düşürdüğünü ve borçluların yıllık faiz giderlerini yaklaşık 170 milyar yuan azalttığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.