Dap Yapı İstanbul ve İzmir'de 5 Bin Konutluk 5 Yeni Projeye Başlayacak

Dap Yapı İstanbul ve İzmir'de 5 Bin Konutluk 5 Yeni Projeye Başlayacak

Dap Yapı yönetim kurulu başkanı Ziya Yılmaz 5 bin konuttan oluşan 5 yeni projeye başlayacaklarını söyledi. Dap Yapı, Çekmeköy, Nişantaşı, Pendik, Beykoz ve Çeşme’de yeni projeler hayata geçirecek.

A+A-

Konut sektöründe koronavirüsle yaşanan durgunluk kampanyalarla aşılıyor. Önce kamu bankaları konut kredi faizini düşürdü, ardından Emlak Konut GYO kampanya seferberliği başlattı.

Atılan adımlarla beraber salgının yarattığı durgunluğun aşıldığından bahseden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Konut kredi faizleri tarihin en düşük seviyelerine indi. Konut almak için müthiş bir fırsat var. Ben şahsen herkesin elini taşın altına koyduğu böylesi bir kampanyanın bir daha kolay kolay gelmeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

SAĞLIK KURULU KURDU

1999 depremi sonrasında deprem kriterleriyle tanıştığımızdan bahseden Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Koronavirüs süreciyle birlikte bu kriterlere bir yenisinin daha eklenmesi gerekiyor; o da sağlıklı ev kriterleri. Pandemi öncesinde çalışmasına başladığımız ‘Sağlıklı Ev’ konseptini Çekmeköy’deki Ormanköy projemizde hayata geçiriyoruz. Bunun için doktorlardan oluşan bir ‘Sağlık Kurulu’ oluşturduk. 58 bin kişiden görüş alarak yeni projemizi bu kriterlere göre şekillendirdik.”

YENİ PROJELER YOLDA

DAP Yapı'nın iki yıl içinde 5 bin konutluk 5 yeni projeye başlayacağından bahseden Ziya Yılmaz, projelerin Çekmeköy, Nişantaşı, Pendik, Beykoz ve Çeşme’de bulunacağını söyledi. Yeni yatırımlarla ilgili konuşan Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Çekmeköy’deki Ormanköy projemizin ilk etabında talep toplamaya başladık. İkinci etabın talep toplamasına da yakın bir zamanda başlayacağız. Bunun haricinde yılsonuna doğru Nişantaşı projemizi hazırlıyoruz. Burası da en az Çekmeköy’deki arazi kadar değerli bir lokasyon. Dünyada bir tane İstanbul var, İstanbul’da da bir tane Nişantaşı var. 2021 yılında Pendik projemizin de startını vereceğiz. Orası da çok büyük bir yatırım olacak. Havalimanının ikinci yolu bizim projemizin içinden geçecek. Karma bir proje olarak tasarlıyoruz. Yine Beykoz projemiz üzerinde de Beykoz Belediyesi ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Beykoz Konakları’nın hemen karşısında 52 bin metrekare alan üzerine kurulu bir arazi. Diğer bir proje de Çeşme’de olacak. Daha önce duyurduğumuz Çeşme projemizin startını da 2021 yılında yapmayı planlıyoruz. Burası da çok güzel, marinaya yakın, denize sıfır bir arazi. Geliştirdiğimiz yerler, arz ve talebin birbiriyle örtüştüğü hiçbir zaman talep sorunu yaşanmayacak araziler. Özetle 24 ay içinde arz ve talep dengesine göre toplamda 5 yeni projeye başlayacağız.”

5 projede sağlıklı evler inşa edecek

Ziya Yılmaz, Ormanköy projesinin Üsküdar-Çekmeköy Metro İstasyonu’na 2 dakika, Kuzey Çevreyolu bağlantılarına 5 dakika, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 25 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 20 dakika mesafe uzaklıkta olduğunu ifade etti. Fiyat hakkında çalışmanın sürdüğünden bahseden Yılmaz, “İlk düşüncemiz metrekare fiyatının 10 bin TL’nin üzerinde olmasıydı. Fakat lansmana özel bir sürpriz yapmaya karar verdik. 10 bin TL’nin altında bir fiyatla talep toplamaya başladık. Bitiş rakamları ise 16-17 bin TL’leri bulacak” dedi.

BALKON TEŞVİKİ VERİLMELİ

Pandemi süresi boyunca ailelerin en büyük sıkıntısının balkonsuz ya da Fransız balkon dediğimiz tasarımlara sahip konutlar olduğundan bahseden Ziya Yılmaz bu sorunun balkon teşviki ile çözülebileceğini ifade etti. Yılmaz, “Bu sayede ortada balkonsuz ev kalmaz. Bu hem sağlıklı yaşamı, hem insanların yaşam kalitesini hem de yerel mimariyi destekleme anlamında çok önemli” diye konuştu. 

5 MADDEDE SAĞLIKLI EV KRİTERLERİ

Ziya Yılmaz, Ormanköy’de bulunan ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ni şöyle anlattı:

1) “Birincisi elbette asansör olacak. Fakat yaşadığımız konut, asansöre ihtiyaç duymadan çıkılabilecek yükseklikte olmak zorunda. Bu yüzden, Ormanköy projemizdeki bina yüksekliğini zemin+5 kat olarak sınırladık.

2) İkincisi balkon, teras ve bahçe. Sağlıklı evler bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip olmalı. Biz 200 bin metrekarelik Ormanköy projemizin yüzde 90’ını yeşil alanlar için ayırdık.

3) Üçüncüsü ise şifa kaynağı olan orman konusu. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki orman havası yaşlanmayı geciktiriyor. Buralarda yapılan spor aktiviteleri kronik hastalıklara da iyi geliyor.

4) Dördüncüsü ise havalandırma sistem. Pandemi ve sokağa çıkma yasaklarının olduğu süreçte hepimiz evlerimizde kaldık. Havaların iyi olmadığı günlerde pencerelerimizi dahi açamadık. Burada havalandırma sistemlerinin kalitesi hepimizin bir numaralı önceliği oldu. Bu açıdan bakıldığında ‘Sağlıklı Ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması gerekiyor.

5) Beşinci ve son kriter ise 2019 yılında güncellenen en son deprem yönetmeliğine göre inşa ediliyor olması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.