Efendioğlu’ndan Türkiye’de Bir İlk:  Bina Yıkım Ve Hafriyatta Dijital Takip

Efendioğlu’ndan Türkiye’de Bir İlk: Bina Yıkım Ve Hafriyatta Dijital Takip

İzmir'de pulvezire toz bastırma sistemini ilk ve tek kullanan Efendioğlu Türkiye’de bir ilki hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni kurulacak sistemle hafriyat ve bina yıkımındaki tüm süreçler anlık olarak takip edilecek.

A+A-

Araç filosunu son 1 yılda iki katına çıkarak 40’tan 80’e yükselten ve 40-50 tonluk araçlarını portföyüne dahil eden Efendioğlu Hafriyat, hafriyat ve bina yıkımı alanında İzmir’in en güçlü markalarından biri haline geldi. Efendioğlu Hafriyat'ın Yönetim Kurulunun Genç Üyeleri Uğur ve Enver Efendioğlu kardeşler, mevcut çalışmalarından ve yeni geliştirdikleri dijital takip projelerinden bahsetti:

Vatandaşın ve Müteaahhitin önceliklerini dikkate alıyoruz

40 araç ve iş makinesiyle parkurumuzu 2 kat büyüterek 80’e çıkarttık. Aynı zamanda araç filomuzu yeniledik. 50 tonluk ve 40 tonluk yeni makineler aldık. Ağırlıklı olarak Karşıyaka ve Bayraklı'da hizmet veriyoruz. Yıkımlarımızda güvenlik önlemlerini en üst seviyede alıyoruz. Çevre güvenlik önlemlerine ve temizliğine çok önem veriyoruz. Yıkıma başlamadan önce risk değerlendirmesi yapıyor, iş güvenlik hususlarına dikkat ediyoruz . Asbest envanter raporunu hazırlayıp çalışma alanı temiz ise yıkım yapıyoruz. Yıkımlarımızda binayı tek seferde yan yatırmıyor, teker teker oda oda yıkarak ilerliyoruz. İşimiz geç bitsin ama güvenlikli ve temiz olsun anlayışı içindeyiz. Yıkımlarda toz illaki oluryor ancak bu durumu tanker ve pulvezire toz bastırma sistemini kullanarak minimize ediyoruz. İzmir'de bu sistemi tek kullanan firmayız. Pulverize sistemde su kabarcıkları tozu havada yakalayarak yere indiriyor. Yaptığımız işte halkın ve  müteahhitin önceliklerini özenle dikkate alıyoruz. Kalitenin bir bütün olduğu anlayışı ile  hizmet kalitesini öncelikleyen bir iş modelinde ısrarcıyız ve bu da bizi sektördeki diğer firmalardan farklı bir noktaya taşıyor ki sektör liderliğinin gereğinin de bu olduğunu düşünüyoruz.

Yıkım süreçleri aşama aşama takip edilebilecek

Türkiye'de hafriyat alanında ilk olacak bir yazılım üzerinde çalışıyoruz. Bu yazılım bir nevi takip ve bilgi işleme sistemi olacak. Yıkım yapacağımız alanlarda veya hafriyat kazısı yapacağımız büyük projelerde kamera sistemi kuracağız. Müteahhit o yıkım tozunun içine girmeden ofisinde çalışmaları canlı bir şekilde izleyebilecek. Yıkım süreçlerini aşama aşama takip edebilecek. İş makinemiz sahaya gittiğinde starta basacak ve saati çalışmaya başlayacak. İşi bittiği zaman müşteriye dijital olarak fişi gidecek. Hedefimiz bu projeyi 2025 yılının başında aktif hale getirmek.

Kurumsallaşma hususunda istenilen seviyeye henüz gelmemiş olduğunu değerlendirdiğimiz  sektörümüze bu noktada da katkı sunma adına kurumsallaşma süreçlerini  başlatmış bulunuyoruz. Bu noktada alanında uzman profesyonellerden destekler alıyoruz her şey planlandığı gibi ilerliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.