Emlak Piyasasında Satışlar Sıfırlandı

Emlak Piyasasında Satışlar Sıfırlandı

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, emlak sektöründe daire satışının neredeyse sıfırlandığını söyledi

A+A-

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, emlak piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalovamiz.com'da yer alan habere göre; Yılmaz, hükümetin gerekli tedbirleri almaması durumunda inşaat ve emlak sektöründe 2 sene içerisinde iflasların başlayabileceği uyarısında bulundu. Yılmaz, emlak satışlarının durduğunu söyledi. Hükümeti bu anlamda gerekli önlemleri almaya çağıran Yılmaz, “Gerek bankaların kredi vermemesi, gerekse verilen kredilerin faizlerinin son derece yüksek olması inşaat ve dolayısıyla da emlak sektörünü derinden etkiliyor. Özellikle emlak sektöründe şu anda yaprak kıpırdamıyor. Elinde nakit parası olan insanlar da mevcut enflasyon karşısında parasının erimemesi için bu parayı faize, altına ya da dövize yatırmayı tercih ediyor. Devletin bankaların düşük faizli kredi vermesinin önünü açacak düzenlemeler yapması ve tedbirler alması lazım. Bankacılık sektörü düşük faizli ve uzun vadeli kredileri sağlamazsa fazla sürmez 2 sene içerisinde inşaat sektöründe de emlak sektöründe de bir biri ardına iflaslara şahitlik etmeye başlarız. Bu beraberinde mevcut mülklerin fiyatının daha da yukarılara tırmanmasını getirir” dedi.

ÖNLERİNİ GÖREMİYORLAR

Müteahhitlerin de mevcut durumda inşaat yapmaya çok da yanaşmadıklarını ifade eden Yılmaz, “Eskiden müteahhitler yüzde 50, yüzde 60 ile bizlerden arsa talep ederlerdi. Şu anda müteahhitlere biz yüzde 40’la arsa veriyoruz, yaklaşmıyorlar bile. Zira onlar da önlerini görmüyorlar. İnşaat başladığı fiyatlarla inşaatı bitirebilmesi mümkün değil. Hal böyle olunca onlarda inşaat yapmak ve riske girmek yerine beklemeyi tercih ediyorlar.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.