Emlak Sektöründe Doğrulanmış İlan Dönemi Bugün Başladı

Emlak Sektöründe Doğrulanmış İlan Dönemi Bugün Başladı

Emlak sektöründe doğrulanmış ilan sistemi bugün itibarıyla başladı. 1 Ocak 2025 tarihinde ise tamamen zorunlu olacak. Peki doğrulanmış ilan düzenlemesi nedir, nasıl işleyecek? Yeni sisteme dair merak edilenler…

A+A-

Emlak sektöründe yaşanan sorunlara dur demek için Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karar ile çıkarılan doğrulanmış ilan sistemi bugün başladı. Yeni yönetmelik değişikliğiyle ilan platformlarında faaliyette bulunan tüm emlakçılara "doğrulama yükümlülüğü" getiriliyor. Bu şekilde sayede piyasanın güvenilirliği artırılarak tüketicilerin hakları koruma altına alınacak.  Bu geceden itibaren yürürlüğe alınacak olan emlakta doğrulanmış ilan sistemi ile devreye Bakanlık olarak sıkı denetimler de yapmaya başlayacak. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; doğrulanmış ilan sistemi, tüketici haklarının korunması, yanıltıcı reklamların önüne geçilmesi ve piyasa düzeninin sağlanması amaçlarıyla hayata geçiriliyor. Yeni dönemde emlak ilanları, gayrimenkul sahibi, bu kişinin birinci ve ikinci hısımları veya eşi tarafından sistem üzerinden yetkilendirilen işletmeler tarafından verilebilecek. Bugünden itibaren hayata geçirilen uygulama kapsamında, ev sahipleri, e-Devlet üzerinden emlak işletmelerini yetkilendirerek ilanları doğrulatma hakkına sahip olacak.  Söz konusu, emlakta doğrulanmış ilan sistemi 1 Ocak 2025 tarihinde ise tamamıyla zorunlu olacak.

SIKI DENETİMLER GERÇEKLEŞECEK

Bugünden itibaren yürürlüğe alınacak olan doğrulanmış ilan sistemi sadece satılık değil, kiralık mülkleri de kapsıyor. Evini kiraya vermek isteyen mülk sahipleri de yetki belgesi olan emlakçılar aracılığı ile ilan koyabilecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlakta doğrulanmış ilan sisteminin hayata geçmesiyle beraber, Bakanlık olarak sıkı denetimler gerçekleştireceklerinin altını çizdi ve mevzuata aykırı hareket edenlere 158 bin 460 liraya kadar idari para cezası uygulanacağına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.