Ev Almanın Hayali Bile Yasak!

Ev Almanın Hayali Bile Yasak!

YeniÇağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, son yazısında konut fiyatlarındaki artışa ve faizlerin yüksek olmasına atıf yaparak, konut fiyatlarının yüksek olmasına vurgu yaparak, ev almanın hayalinin bile yasak olduğunu söyledi

A+A-

Konut almak günden güne zorlaşıyor. Hem konut fiyatları hem de yüksek faizlerin konut almanın önündeki en büyük engel. Yeni ev sahibi olma hayali kuranlar "Konut alma zamanı mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor.  YeniÇağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, son yazısında; TÜİK rakamlarına göre konut satışlarının düştüğüne, Merkez Bankası verilerine göre de konut fiyatlarının reel olarak yüzde 16 gerilediğine dikkat çekti. Özdemir, TÜİK rakamlarına göre konut satışlarının düştüğüne, Merkez Bankası verilerine göre de konut fiyatlarının reel olarak yüzde 16 gerilediğine dikkat çekti.

EN AZ 20 SENE DAHA GELMEYECEK

Özemir’in yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Konut satılmıyor ve fiyatlar düşüyorsa alma zamanı geliyor mu? Hele Emlak Konut gibi kaliteli konut inşa eden bir kamu kuruluşu da 1,29 faizle satacak ise?" şeklinde konuştu. Remzi Özdemir, bankalarda konut kredisi faizlerinin hala aylık yüzde 4'lerde olduğunun altını çizdi ancak bu gelişmelere rağmen de Cumhuriyet tarihinin en büyük barınma krizinin bitmeyeceğini vurguladı. Barınma krizinin daha da derinleşeceğini dile getiren Özdemir, "Artık kimse kolay kolay konu alamayacak. Öyle iki kişi çalışıyoruz, birimizin maaşı ile geçinir diğeriyle de taksit öderiz devri, en az 20 sene daha gelmeyecek, gelmeyecek. Çünkü gelir dağılımı adaletsizliği öyle birkaç senede düzelmez" ifadelerine yer verdi.  Özdemir, bunun en az 20 hatta 30 yıl sürebileceğinin altını çizdi.

PARASI OLANLARA FIRSAT OLUR

Özdemir, "Konut fiyatları geriliyor çünkü erişilebilir olmaktan çıktı. Yine TÜİK’e göre ortalama bir konutun fiyatı 5,1 milyon TL. Bu paranın 4,1 milyonunu denkleştirseniz ve sadece 1 milyon kredi kullansanız bile bunun taksiti 60 bin TL" bilgilerini veren Remzi Özdemir, bu taksiti Türkiye’de ödeyecek kaç kişinin olduğunu sordu. Emlak Konut GYO'nun 1+1 evi 6 milyon TL'ye satacağını belirten Özdemir, "Peşin ödersen yüzde 25 indirim uygulayacak. İyi de 6 milyonun aylık faiz getirisi yaklaşık 300 bin TL. Parası olanlara fırsat olur. Ancak Türkiye’de kaç kişi o 6 milyon TL'yi çıkartabilir ki. Saçma sapan bir ekonomi modeli ile milyonlarca insanı fakirleştirip gelir adaletsizliği oluşturdular. Şimdi de dalga geçer gibi kampanya yaptılar. Amaç zenginin daha zengin olması." dedi ve kimsenin ev sahibi olmayı denememesini söyledi. Size hayalini bile kurmak yasak. Yasak diyorum çünkü onu bile elinizden aldılar" diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.