Gümüş İnşaat İkinci Kuşağa Emanet
1986 yılında Hasan Ali Gümüş tarafından kurulan Gümüş İnşaat artık Ali Gümüş’e emanet. 32 yıllık bir mirası daha da ileriye taşıyacağını ifade eden Ali Gümüş’ün en büyük hedefi yurt dışında projeler üretmek.
İnşaat sektöründe kuşaklar yavaş yavaş değişiyor…
1970, 1980, 1990’lı yıllarda inşaat sektörüne atılanlar sektörü yavaş yavaş genç kuşağa emanet ediyor. Kuşak değişiminin yaşandığı inşaat firmalarından biri de 32 yıllık bir geçmişe sahip Gümüş İnşaat.
1986 yılında Gümüş İnşaat’ın temellerini atan Hasan Ali Gümüş şirketi, oğlu inşaat mühendisi Ali Gümüş’e bıraktı.
Gümüş İnşaat’ın yeni yönetim kurulu başkanı Ali Gümüş gelecek ile ilgili hedeflerini İnşaat Deryası’na anlattı.
32 YILDA 2.200 KONUT, 250 TİCARİ ALAN
Gümüş İnşaat’ın kuruluş yıllarını anlatan Ali Gümüş, “Babam 1986 yılında inşaat sektörüne girdi. İnşaat sektörünün çok yaygın olmadığı bir dönem. Kooperatifler çok yaygın olduğu için babam da kooperatif olarak başlıyor. Kısa zamanda verdiği sözleri yerine getirerek güven kazanıyor.1990 yılından 2001 yılına kadar 500-600 konut yapıyor. 2001’den sonra Yap-sat yapmaya başladı. Bornova, Gaziemir ve Güzelbahçe taraflarına açıldı. Gümüş İnşaat olarak bugüne kadar 2 bin 200 konut, 250 ticari alan yaptık.
15 YAŞINDA İNŞAATA GİRDİ, TESİSATÇILIK VE USTALIK YAPTI
2014 yılında İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra babasının şirketinde çalışmaya başlayan ve bir süre sonra şirketin başına geçen Ali Gümüş, “ Baba mesleği olunca meslekten çok uzak olamadık. 15 yaşından beri inşaatlardayım. Kendi inşaatımızda çalıştım. Tesisatçılık ve ustalık yaptım. Daha sonra İstanbul’da inşaat mühendisliği bölümünü kazandım. 2014 yılında Üniversiteden mezun oldum. Mezun olduktan sonra kendi şirketimizde çalışmaya başladım. Şu anda babam işi tamamen devretti. Babamın 32 yıllık bir birikimi var. Bu birikim, bu tecrübe bana hep rehber olacak. Bu şirket babama hep ihtiyaç duyacak. İnşallah babamın büyük bir özveri ile biriktirdiği bu mirası, bu güveni, bu kaliteyi ben daha da ileriye taşıyacağım” dedi.
EN BÜYÜK HEDEFİM YURTDIŞINDA PROJE ÜRETMEK
Uzun vadede yurt dışına da açılmayı hedeflediğini belirten Gümüş şu ifadeleri kullandı, “Türk müteahhitler dünyada Çin’den sonra ikinci sırada. Ancak İzmir bu konuda sınıfta kaldı. Yurt dışında proje üreten İzmirli firma neredeyse yok. Atağa geçmemiz gerekiyor. Yurtdışına açılmamız için önce yurt dışındaki yatırımcıları İzmir’e çekmemiz lazım. İzmir’i dünyaya anlatmamız lazım. Daha sonra bizim de dünyaya açılmamız lazım. Benim en büyük hayalim yurtdışında bir prestij projesi hayata geçirmek. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek bir proje yapmayı istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunun için girişimlere de başlayacağım”
BORNOVA VE BAYRAKLI’DA YENİ PROJELER GELİŞTİRECEK
Bornova Çamdibi’nde 135 konutluk Gümüş Park Avenua projesinde inşaat çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Gümüş İnşaat yeni yatırımları için de Bornova ve Bayraklı bölgesini tercih ediyor. Bayraklı ve Bornova bölgesinde yatırımlarının olacağını belirten Ali Gümüş, “Gümüş Park Avenua projemizin bitmesine az kaldı. Bornova Bayraklı bölgesinde yeni yatırımlarımız olacak. Bu bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor. Ben modern mimarinin izlerini taşıyan yüksek yapıları seviyorum. Bayraklı Manhattan bölgesinde güzel projeler hayata geçireceğiz inşallah. Biz sade düz bir bina yapmak yerine şehre estetik kazandıracak binalar yapmaya özen gösteriyoruz. Yapacağımız projelerle ilgili detaylar belli olduğunda İzmirlilerin de çok seveceğine eminiz” dedi.
BELEDİYE MİMARİYE SINIRLAMA GETİRSİN
Bayraklı yeni kent merkezindeki yüksek yapılarda bir ahenk olmadığını belirten Gümüş sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Belediye, bakanlık veya ilgili kurullar yüksek yapılarla ilgili mimari standartlar getirmeli. Bu konuda konunun uzmanlarının yer alacağı kamu ve özel sektör işbirliğiyle bir komisyon da kurulabilir. Amaç sadece yüksek bina dikmek olmamalı. Öyle olduğunda herkes kendi zevkine göre bir proje hazırlıyor. Bu kez şehir içerisinde bir ahenk oluşmuyor, siluet bozuluyor. Farklı farklı binalar, uyumsuz bir şekilde hayata geçirileceğine, oluşturulacak komisyon birbirini tamamlayacak, şehre bütünlük katacak projeleri teşvik edebilir.”
İZMİR’İN İMAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZMESİ GEREKİYOR
İzmir’deki imar ve kentsel dönüşüm sorunu yüzünden yeterince yol alınamadığını hatırlatan Gümüş, bu iki sorununun bir an önce çözüme kavuşturularak inşaat sektörünün önünün açılmasını istedi. Gümüş konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti, “İzmir’in büyük ölçekli imar planları yok. Halen 1970-1980’li yıllardan kalma imar planları ile kenti inşa ediyoruz. Yollar, yeşil alanlar, otoparklar, sosyal donatılar yetersiz kalıyor. İlerleyen yıllarda kent içindeki trafik sıkışıklığı daha da artacak. Çarpık kentleşmenin olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm bir türlü başlatılamıyor. Yeni yeni hareketlenmeler başladı ama bu hızla yürümez. Bu hızla 100 yılda kentsel dönüşümü tamamlayamayız. İzmir İstanbul gibi değil. İnşaat sektörünün çok işi var. İstanbul, Ankara ve diğer illerde yaşayanlar İzmir’e göç etmeye başlıyor. Bu kentte ciddi bir konut ihtiyacı var. İzmir’in bir an önce imar sorununu çözmesi ve kentsel dönüşüme odaklanması gerekiyor. Belediye bu süreci hızlandırırsa İzmir 10 yıl içerisinde dönüşebilir.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.