İzmir Müteahhitler Derneği’nde Ferhat Özmen Dönemi!

İzmir Müteahhitler Derneği’nde Ferhat Özmen Dönemi!

İzmir Müteahhitler Derneği’nin (İMDER) yeni başkanı Ferhat Özmen olurken yeni yönetim kurulu listesi de belli. Sektör temsilcileri genel kurulda yaptıkları açıklamalarda derneklerin sektördeki sorunların çözümü için ne kadar önemli olduğuna değindi.

A+A-

İzmir Müteahhitler Derneği Olağanüstü genel kurul toplantısı Balçova Termal Otelde Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Onursal başkanı Necip Nasır, MÜFED başkanı İsmail Kahraman, federasyona bağlı dernek başkanları ve İMDER üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

İslam Yıldırım, başkanlık görevini bırakırken seçime tek liste giren Ferhat Özmen İMDER’in yeni başkanı oldu. Yönetim kurulunda yer alan isimler de belli oldu.

ferhat-ozmen-islam-yildirim.jpg

İŞİMİZDEN, ZAMANIMIZDAN, AİLEMİZDEN FEDAKÂRLIK YAPTIK

Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren İslam Yıldırım, “2018 yılında kurucu başkanımız İsmail Kahraman’dan almış olduğumuz görevi 6 yıl boyunca tüm yönetim kurulu ekibimizle beraber gururla yürüttük. İMDER olarak hem İzmir’de hem Türkiye’de sektörümüzün sesi olmaya gayret ettik. 2018 yılından bugüne kadar sektör olarak birçok sorunla mücadele ettik. Birçok kamu kurum ve kuruluşlarında meslektaşlarımızın hakkını savunduk. İşimizden, zamanımızdan, ailemizden fedakârlık yaparak sektörümüzün sesinin daha gür çıkması için hep bir mücadele içinde olmaya gayret ettik. Bu mücadelemizde bize her zaman destek olan, hep yanımızda olan bir önceki dönem İzmir milletvekilimiz sn. Necip Nasır’a, Müteahhitler Federasyonu başkanımız sn. İsmail Kahraman’a çok teşekkür ediyorum. 6 yıl boyunca beraber yol yürümekten gurur duyduğum değerli yol arkadaşlarıma ve İMDER’in değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bugün görevi devrettiğimiz yeni yönetim beni ayrıca gururlandırdı şahsımı onursal başkan olarak seçtiler. Bugün genel kurulda başkan seçilen Değerli yol arkadaşım Ferhat Özmen ve ekibine başarılar diliyorum. Bizlerden almış oldukları İMDER bayrağını daha da yükseklere çıkartacaklarından asla şüphem yoktur. Bugün genel kurulumuza gelen tüm dernek başkanlarımıza, sektör temsilcisi arkadaşlarıma, meslektaşlarıma teşekkür ediyor; genel kurulumuzun İzmir’e ve sektörümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

ismail-kahraman-016.jpg

SEKTÖRÜN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Türkiye’deki inşaat sektörünün yapılanmasındaki en önemli aktörlerden birisin İzmir’de kurulan Müteahhitler Federasyonu ve bağlı dernekler olduğunu ifade eden MÜFED yönetim kurulu başkanı İsmail Kahraman, “Derneklerimiz içinde de en kıymetli ve bu işe gövdesini koyan derneğimiz İMDER ve burada bulunan çok kıymetli arkadaşların olan sizlersiniz. Bu süreçte her zaman yanımızda olan İzmir Müteahhitler Derneği’nin çok kıymetli üyelerine bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim. Gerek Federasyonumuz, derneklerimiz gerekse İzmir Ticaret Odası‘ndaki inşaat komitemizle sektörümüzün sorunlarını dile getirip çözümler üretmeye çalışıyoruz.  Bizi güçlü ve ayakta tutan, bu sektörün sorunlarını dile getirmekte irade ortaya koyan derneklerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır.  

Sektörün yaşadığı sorunlara da değinen Kahraman, “Yapı denetim konusunda çok kıymetli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar kapsamında birkaç sefer bakanlık bürokratlarını bizzat ziyaret ettik. Yapı işleri genel müdürü, genel müdür yardımcıları ve yapı denetim şube başkanı ile birçok defa toplantılar yaptık. Bu toplantılarda önerdiğimiz bir model vardı. Bakanlık yetkilileri taslağımızın kısmen revize edilerek bir torba yasa ile geçeceğini ifade ettiler. Bu torba yasanın da gününü ve zamanını bekliyoruz. Sektörümüzdeki yaşanan sorunların en önemlilerinden bir tanesi de fahiş malzeme fiyatları. Hem bakanımız hem bakanlık yetkililerimize bu fahiş farkını gösteren faturaları ibraz ettik. Birçok noktada aslında bir takım kararlar alındı. Hammadde ihracatına kısıtlama getirildi. Sektörün yaşadığı sorunlardan bir tanesi de arsa fiyatlarının yüksek olması ve arsa üretilememesi. Yaklaşık iki yıldır gündemde tutmaya çalışıyoruz. Tarım ve orman vasfını yitirmiş alanların arsa olarak kazandırılması ile  ilgili de aslında bizim geniş bir çalışmamız var” ifadelerini kullandı.

necip-nasir-012.jpg

BU YAPI ARTIK DAHA GÜÇLÜ HAREKET EDİYOR

MÜFED onursal başkanı ve bir önceki dönem İzmir milletvekili Necip Nasır da konuşmasında şunları dile getirdi: “İslam Yıldırım başkanıma samimiyet ve gayretle çalışarak, sektörün adına hem bu önemli kurumunun bayrağını İsmail kardeşinden alıp daha yukarılara getirmesinden dolayı teşekkür ediyorum.  15 dernek, federasyon ve konfederasyon ile sektörün sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere en üst seviyeye taşıyan bir yapıya kavuştuk. Bu yapı artık daha güçlü bir şekilde hareket ediyor. Bu yapı İzmir’de bir değişime imza attı. Türkiye’de yeni dönemde STK’lar daha etkin rol oynayacak. Özellikle bizim bu yapımızın hem gücünü sürdürebilmesi hem de çözüm noktasında problemlerin çözüm noktasında daha aktif olması için çok daha güçlü bir ses çıkarması lazım.  Üyelerimizin daha sık bir araya gelip, derneklerimizi daha da güçlendirip sahip çıkması gerekiyor. Allah hepinizden razı olsun. Bizim meslektaşlarımız İzmir’de bütün Türkiye’ye demokratik bir kuruluşun nasıl olduğunu gösterdiler.”

ferhat-ozmen-002.jpg

15 YILDIR DERNEKLERİN İÇERİSİNDEYİM

İMDER’in yeni yönetim kurulu başkanı Ferhat Özmen katılımcılara teşekkür ederken İslam Yıldırım’dan aldığı bayrağı daha da ileriye taşımak için mücadele edeceğini belirtti. Özmen, “Müteahhitler olarak sıkıntı içerisindeyiz. Meslektaşlarımızın büyük bir kısmı işlerini yapamaz durumda. Bizler bunun farkındayız. Bunun mücadelesini veriyoruz. Ben 15 yıldır bu derneklerin içerisindeyim. İyi bir tecrübe kazandık. Bu tecrübeyle ve yeni yönetim kurulumuzun enerjisiyle İMDER’i daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

imder-yeni-yonetim.jpg

İMDER YÖNETİM KURULU ASİL

İMDER’in yeni yönetim kurulu  asil listesinde şu isimler yer aldı:

Ferhat Özmen

Bülent Erginci

Veysi Daştan

Berzan Genç

Muzaffer Keser

Hayrettin Uzunoğlu

Bilal Özkan

Mustafa Eğilmez

Düzgün Baytaş

Ferhat Bingöl

Selami Vural

Emin Rençber

Turan Akyüz

Bürüsk Şahin

Eylem Sarı

YÖNETİM KURULU YEDEK

Engin Kütükçü

Ferdi Kalay

Sedat Üstündağ

Ali Fuat Bayındır

Oğuzhan Kaya

DENETİM KURULU ASİL

Birkan Kaygısız

Erdem Tatar

Hakan Vural

DENETİM KURULU YEDEK

Kamuran Keptiğ

Barkın Kaya

Alper Güzel

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.