İzmir'in Tamamında Yüzde 20 Emsal Artışı Talebi Reddedildi

İzmir'in Tamamında Yüzde 20 Emsal Artışı Talebi Reddedildi

30 Ekim İzmir depreminin ardından depremde hasar alan binaların dönüşümü için parsel bazında yüzde 20 ek emsal verilmişti. İzmir genelinde tüm hasarlı yapılara yüzde 20 emsal artışını öngören önerge İzmir Büyükşehir meclisinde reddedildi.

A+A-

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, depremde mağdur olan vatandaşların yeniden evlerine kavuşabilmesi için gündeme gelen emsal artışı kentte gerek siyasi partiler arasında gerekse odalar ile yerel yönetim arasında tartışmalara neden olmuştu.

Bayraklı için parsel bazlı yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 emsal artışı kararı alınan süreçte İzmir genelinde yer alan K planlı alanlar için de parsel bazlı yüzde 20 emsal artışı kararı alınmıştı. TMMOB tarafından dava açılan emsal artışı ile ilgili geçtiğimiz İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi döneminde verilen önerge ile ilgili karar verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ve dönemin meclis üyeleri AK Partili Özgür Hızal ve MHP’li Cüneyt Oğuz tarafından verilen önerge ile İzmir genelinde yüzde 20 emsal artışı verilmesi önergesi yeni dönemde ‘gerekli çalışmalar yürütüldüğü’ gerekçesi ile oy çokluğuyla reddedildi.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.