Kamu Bankalarından Asgari Ücretliye 200 bin TL'lik Konut Kredisi İmkânı!

Kamu Bankalarından Asgari Ücretliye 200 bin TL'lik Konut Kredisi İmkânı!

Kamu bankaları, asgari ücret karşılığında çalışan vatandaşlara 200 bin TL’ye kadar kredi hizmetinden veriyor.

A+A-

2021 yılının sonlarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani yükselişlerden sonra birçok tüketim ürününe zamlı fiyatlar yansıtılmıştı. Bu dönem içerisinde, zamlı fiyatlardan direkt olarak etkilenen sektörlerden biri de emlak sektörü oldu. Kendi evinin sahibi olmayı hayal eden milyonlarca vatandaş, fahiş konut fiyatları karşısında bu hayallerini ertelemek zorunda kaldı. 

2022 yılının gelmesi ile birlikte, döviz kurları ve altın fiyatları bir nebze de olsa gerilemeye başladı. Bunu fırsat bilen bazı bankalar, yeni dönem itibari ile ev sahibi olmak isteyen asgari ücret çalışanlarına özel, çeşitli konut kredisi kampanyaları geliştirmeye başladı. Bankaların asgari ücret çalışanları için geliştirdikleri konut kredisi kampanyalarından haberdar olan milyonlarca vatandaş, bu kredilerin ayrıntılarını öğrenebilmek amacı ile araştırmalar yapmaya başladı. 

Kamu Bankalarından Uygun Faiz Oranlı Konut Kredisi Fırsatı!

2022 yılının ikinci haftasının yaşandığı şu günlerde asgari ücret karşılığında çalışan milyonlarca vatandaş, kendi evinin sahibi olabilmek amacı ile kamu bankalarının duyurmuş oldukları konut kredisi kampanyalarından yararlanmak için heyecanlı bir araştırma sürecine girdi. 

2021 yılının sonunda açıklanan yeni asgari ücretin 4 bin 250 TL seviyesine çıkarılması ile birlikte, kamu bankalarının asgari ücretlilere sunduğu kredi hizmetinin fiyatı da yükseldi. Buna göre yeni dönemde kamu bankalarından konut kredisi çekmeyen isteyenler 200 bin TL’ye kadar kredi hizmetinden yararlanabilecek. Çekilen bu kredi miktarına uygulanacak olan faiz oranları ise bankadan bankaya değişmek ile birlikte yüzde 1,20 ile yüzde 1,29 arasında yer alacak. 

Alt Limit 190 Bin!

Kamu bankalarının konut kredisi hizmetinden yararlanmak isteyen asgari ücret çalışanları için belirlenen alt kredi limiti 190 bin TL olarak açıklandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.