Karra Mobilya 4 Ülkede Şube Açtı
Karra Mobilya, ihracata yöneldi. Ortadoğu ve Arap Yarımadası’na yoğunlaşan Karra Mobilya Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Fas’ta şube açarken, Bahreyn ve Dubai şubelerinin açılması için çalışmalara başlıyor.
3 yıldır İzmir’de faaliyet gösteren Karra Mobilya Ortadoğu ve Arap Yarımadasında 4 şube açarak ihracat faaliyetlerini artırdı. 600 bin dolar değerinde 4 ayrı ülkede 4 ayrı showroom açan Karra Mobilya pazardaki hakimiyetini artırıyor. Bahreyn ve Dubai’deki şubelerin açılması için temaslarını sürdüren Karra Mobilya ihracat ağırlıklı bir üretime yoğunlaşacak. Yıllık cirosunun yüzde 50’sini ihracattan yapmayı hedefleyen şirket yurtdışındaki şube sayısını da 10’a çıkarmayı planlıyor.
YENİ ŞUBELER İÇİN GÖRÜŞMELER BAYRAMDAN SONRA BAŞLAYACAK
Karra Mobilya’nın Bahreyn ve Dubai şubelerinin açılması için girişimlere başladıklarını, bayramdan sonra çalışmalara hız vereceklerini belirten Karra Mobilya genel müdürü Süleyman Uyar, “ Bayram tatilinden hemen sonra Bahreyn ve Dubai şubeleri için görüşmelere başlayacağız. Bununla ilgili bir ön çalışma yaptık. Cidde’de ortaklı bir mağaza açmak için girişimlerimiz devam ediyor. Ortadoğu ve Arap yarımadası mobilya sektörü için büyük bir Pazar. Burada ciddi bir talep olduğunu gördük. Uzun vadeli yatırımlarımız için bu bölgeye yoğunlaştık. 2018 yılında 5 milyon dolarlık ihracat yapmayı planlıyoruz. 2019 yılında hedefimiz bu rakamı 12 milyon dolara çıkarmak. Her geçen yıl bu pazarda daha büyüyeceğiz ve ihracatımızı artıracağız. Kuveyt’te 1.000 metrekarelik, Fas’ta 350 metrekarelik showroom açtık. Bölgenin ihtiyacına göre üretim yapıyoruz. Sabit mobilyada Türkiye’nin en büyük üreticileri arasındayız. Hedefimiz Türkiye’deki başarımızı Ortadouğu ve Arap Yarımadası’na taşımak. Bu bölgede birkaç yıl içerisinde söz sahibi bir marka haline geleceğimize inanıyorum” dedi.
YERLİ ÜRÜN KULLANIYOR, ÜLKEYE DÖVİZ SOKUYORUZ
Mobilya sektöründe kullanılan ham maddelerin ithalat ağırlıklı olduğunu belirten Süleyman Uyar, “Doların artması mobilya sektörünü olumsuz etkiledi. İthalat ağırlıklı bir sektör olduğumuz için maliyetlerimiz ister istemez arttı. Biz mümkün olduğunca yerli malzeme ve aksesuar ürünleri kullanmaya çalışıyoruz. Yerli üreticilerimize destek oluyor ve ihracat yaparak ülkeye döviz girdisi sağlıyoruz” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.