Kira Gelirlerindeki İstisna ve İndirim Tutarı Değişti!

Kira Gelirlerindeki İstisna ve İndirim Tutarı Değişti!

Kira gelirlerindeki istisna ve indirim tutarları yeniden değerleme oranında artırılırken, kira gelirlerindeki istisna tutarı ve binek otomobillere ilişkin gider olarak indirim konusu yapılabilecek tutarlar da yükseltildi.

A+A-

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren Kira gelirlerindeki istisna ve indirim tutarları değişti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre istisna ve indirim tutarları yeniden değerleme oranında artırılırken, kira gelirlerindeki istisna tutarıyla binek otomobillere ilişkin gider olarak indirim konusu yapılabilecek tutarlar da yükseltildi.

Bugünkü 32769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni yıldan itibaren yeniden değerleme oranları yüzde 43,93 şeklinde uygulanıyor.

Gelir vergisinde kazanç unsurları itibarıyla düzenlenmiş çok sayıda mükellefin yararlandığı istisna ve indirim tutarları da bu orada artırıldı.

KİRA GELİRLERİNDE YENİ İSTİSNA TUTARLARI

Kira gelirlerindeki 33 bin Türk Lirası şeklinde olan istisna tutarı 47 bin Türk Lirası’na değer artış kazançlarındaki 87 bin Türk Lirası istisna tutarı 120 bin Türk Lirası’na arızi kazançlardaki 200 bin Türk Lirası istisna tutarı 280 bin Türk Lirası’na tevkifata ve istisnaya konu olmayan menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarına ilişkin beyanname verme sınırı 18 bin Türk Lirası’na yükseldi.

KİRA GELİR VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR? 

Kira gelirlerinden kişiye tahakkuk eden vergiler her yıl Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksit ile ödenebiliyor. Paylaşılan detaylara göre 1. taksitin damga vergisi ile beraber 31 Mart, 2.  taksitin ise  31 Temmuz tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

Mükellefler, vergilerini İnteraktif Vergi Dairesi ve Gelir İdaresi Başkanlığı mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık), PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden ödeyebiliyor.

Yıllık beyanname verme konusunda mükellefler Gelir İdaresi Başkanlığı’nın çağrı merkezi "Vergi İletişim Merkezi"ni (VİMER-189) arayarak her türlü bilgiyi alabilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.