Kira Sözleşmesi Yaparken Depozito Ayrıntısına Dikkat Edin!

Kira Sözleşmesi Yaparken Depozito Ayrıntısına Dikkat Edin!

Avukat Atilla Tarık Çilekçi, kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde depozito ödemesinde dikkat edilmesi gereken maddeyi açıkladı. Çilekçi milyonlara seslenerek ''bu maddenin mutlaka eklenmeli'' dedi...

A+A-

Kira bedeli zamlarında yüzde 25'lik sınır uygulaması sona erdi. Yeni dönemde kira artışı enflasyon oranına göre belirlenecek. Kiracılar ve ev sahipleri sözleşme yaparken dikkat etmesi gereken maddeler yer alıyor. Bunlardan en önemlisi de depozito ayrıntısı. Kira sözleşmelerinde ödenen depozito ücretleri de sözleşmede mutlaka yer almalı. Depozito bedeli kira sözleşmesi bittiğinde, taraflar eğer tahliye konusunda anlaşmışsa tahliye tarihindeki güncel kira bedeline oranlanması gerekiyor. Fakat kira sözleşmelerinde "depozito bedeli güncel değere göre ödenmeyecek ve aynen ödenecektir" şeklinde bir madde varsa güncel bedel ödenmiyor.

MUHAKAK YAZIN

Avukat Atilla Tarık Çilekçi, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada depozito ayrıntısına dikkat çekerek kira sözleşmesinde depotizonun ayrıntılı şekilde yazılmasını söyledi. İşte o açıklama: “Kira sözleşmelerinde depozito ile ilgili kiracıların şu şekilde madde eklemesi faydalı olur: İki kira bedeli depozito tutarı olan 40.000 TL kiralayanın …nolu hesabına yatırılmıştır. Kiralananın tahliye zamanında ödenen en son kira bedeli üzerinden depozito iade edilecektir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.