Konut Fiyatları Yüzde 40’a Yakın Artacak

Konut Fiyatları Yüzde 40’a Yakın Artacak

Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya, 2025 yılında yüzde 40'a varan artışlar yaşanmasını beklediklerini kaydetti

A+A-

Yılın son çeyreğinde konut talebinin arttığını belirten Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya, İzmir'in kuzey aksındaki projelerin sunduğu olanaklar nedeniyle tercih edildiğini söyledi. Kredi faizlerindeki indirimlerin açıklanmasıyla birlikte konut fiyatlarının da artacağını dile getiren Kaya, 2025 yılında yüzde 40'a varan artışlar yaşanmasını beklediklerini kaydetti. Konutların halen olması gerekenin altında fiyatlarla satışa sunulduğuna dikkat çeken Doğan Kaya, “İnşaat sektöründe kriz üst seviyelere ulaştı. Satışlar düştü. İnsanlar birikimlerini bankalarda değerlendirmeyi seçti. Bu nakit paralar ekonominin çarklarına girmediği için fayda sağlamıyor. Yapı firmaları olarak elimizdeki konut stoklarını neredeyse maliyetlerine satıyoruz. Bu durum sürdürülebilir değil. Mutlaka faizlerin düşürülmesi ve yeni kredi imkanlarını sunulması gerekli. Satışların düşmesi nedeniyle konut fiyatları da bir süredir sabit durumda. İnsanlar fiyatlar daha da artmadan konut almak istiyor. Bu nedenle imkanı olanlar şimdi konut satın almalı. Son çeyrekte sektörde hareketlenme yaşanıyor” diye konuştu.

erkaya-twins-002.jpg

ARSALARIN MALİYETLERİ ARTIŞ

Yeni konut üretilememesinin başlıca sebebinin yüksek arsa maliyetleri olduğu bilgisini veren Kaya, şunları söyledi: “İzmir'de yeni arsa bulmak zorlaştı. Sektördeki rekabet nedeniyle kat karşılığı maliyetleri de çok yükseldi. Eskiden yüzde 20 seviyesindeyken şimdilerde bu oran yüzde 40'lara ulaştı. Bu durum maliyetleri çok artırıyor. Konut fiyatlarını da yükseltiyor. Müteahhitlerin kat karşılığı arsa oranları konusunda birlik içinde hareket ederek bu rakamları dengelemesi şart. Biraz parası olan herkes müteahhitlik belgesi alarak sektöre girdi. Bu alanda güvenilir, yeterliliği olan ve tecrübeli müteahhitler iş yapmalı” dedi. Gayrimenkulün bu dönemde de en güvenilir liman olduğunu vurgulayan Doğan Kaya, şöyle devam etti: “Ülkemizde ev almak her zaman için en güvenli yatırım aracıdır. Ev huzurdur, insana güven verir. Hayata ve geleceğe güvenle bakan insan da başkalarına faydalı olur. Arsa ve diğer inşaat malzeme fiyatları da bir dengeye oturtulmalı. Çünkü ülkemizde konut ihtiyacı artarak devam ediyor.”

2 AY SONRA TESLİM EDECEĞİZ

Erkaya İnşaat, olarak İzmir'in kuzeyinde sürekli gelişen Koyundere bölgesinde yeni yatırımlara imza attıklarını kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Menemen Koyundere'de Erkaya Twins projesinin ilk etabını tamamladık. Burada 90 daire bulunuyor ve şu anda yaşam başladı. Erkaya Twins'in hemen yanındaki ikinci etabı ise tamamlamak üzereyiz. Peyzaj ve diğer düzenlemeleri tamamlayıp anahtarları 2 ay içinde teslim edeceğiz. Erkaya Twins'in ikinci etabı da mimari tasarımı, malzeme kalitesi ve sunduğu olanaklarıyla talep görmeye devam ediyor. Yatırımcı bu projemizde şimdiden büyük kazanç sağladı. Sınırlı sayıda daire için de avantajlı fiyatlardan hala yararlanma şansları var. Burada açık havuz, otopark alanı, elektrik şarj ünitesi, spor salonu ve ortak yeşil alanlar bulunacak. Bu bölge sanayi sitelerine, hastanelere, eğitim kurumlarına ve otobana da yakınlığıyla tercih ediliyor. Karşıyaka Bahariye Mahallesi'nde de 30 dairelik yeni projemizde de sona geldik. Erkaya olarak bu güne dek binlerce kişiyi ev sahibi yaptık. Şimdi de Çeşme ve Urla'da lüks konseptli özel villa projeleri yapmak için hazırlık çalışmalarımız sürüyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.