Konut Kredisi Faizleri Düşünce Fiyatı Artıran Emlakçıya 100 Bin TL Ceza

Konut Kredisi Faizleri Düşünce Fiyatı Artıran Emlakçıya 100 Bin TL Ceza

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizlerini düşürmesi üzerine ilandaki evin fiyatını 1 milyon 750 bin lira birden artıran bir emlakçıya 100 bin lira ceza kesildiğini duyurdu.

A+A-

Ticaret Bakanlığı'na bağlı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizlerini düşüreceğine dair haberler üzerine ilan fiyatını artıran emlak şirketine cezayı kesti.

Söz konusu emlak şirketi 7 milyon 250 bin lira olan konut fiyatını haberlerin ardından 9 milyon liraya yükseltmişti. Bu artış ise ilanı daha önce favorilerine eklemiş bir kullanıcı tarafından sosyal medyada ifşa edilmişti.

Bunun üzerine Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konuya ilişkin İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün inceleme başlattığını duyurdu.

Gürcan inceleme sonucunda, fiyat artışını yapan emlak işletmesinin tespit edildiğini ve Adana'da faaliyet gösteren bu işletmeye 100 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

Bakan Yardımcısı Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Bakanlık olarak fırsatçılığa kesinlikle göz yummayacaklarını'' vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.