Konut Satışları Yıl Sonunda 1 Milyon 300 Bin Bandını Geçecek

Konut Satışları Yıl Sonunda 1 Milyon 300 Bin Bandını Geçecek

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Eylül 2024 konut satış oranlarını değerlendirdi. Başkan Şişik, “Konut satışları yıl sonunda 1 milyon 300 bin bandını geçecektir” dedi

A+A-

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, Türkiye İstatistik Kurumu’nun Eylül 2024 konut satış oranlarını değerlendirdi. Şişik, “Türkiye genelinde konut satışları eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında artarak 140 bin 919 oldu. Yine diğer satış türlerinde ve ilk elden satışlarda bir artış söz konusu. Zaten yaz ayından beri eylül ayıyla birlikte satışların yükselişe geçeceğini belirtiyorduk. Bunun en büyük nedeni faiz indirimine gidileceğinin sinyallerinin verilmesi" dedi.

ekran-goruntusu-2024-10-17-162219.png

İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

"Finans tarafında parasını yatırımda bulunduranların Türkiye’nin her zaman birinci yatırım aracı olarak değerlendirilen konuta geri dönüşlerini ve yüksek kiralardan dert yananların konut edinmelerini gösterdi" diyerek sözlerini sürdüren Şişik, "Dediğimiz gibi elinde nakdi olanlar için bir fırsat dönemi diyebiliriz. Bildiğiniz üzere bazı kamu bankaları konut faiz oranlarında bir nebze indirime gittiler ama burada yine markalı konut projelerinin uyguladığı kampanyaların etkili olduğunu söyleyebiliriz. Hem uygun peşinatlar hem de uygun faiz oranları ve ödeme planlarıyla insanları alıma yönlendirdiklerini belirtebiliriz. Konut satışlarındaki yükseliş trendini son çeyrekte de izlemeye devam edeceğiz. Konut satışları yıl sonunda 1 milyon 300 bin bandını geçecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.