Çimento Sektörü Türk Ekonomisini Kalkındırıyor

Çimento Sektörü Türk Ekonomisini Kalkındırıyor

İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023" araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye ekonomisinin aynası olarak nitelendirilen listede, TÜRKÇİMENTO üyesi 13 firma ve 33 fabrika yer aldı

A+A-

İstanbul Sanayi Odası tarafından yayımlanan “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu”nun 2023 yılı sıralamasında Türk Çimento sektörü önemini bir kez daha ortaya koydu ve 13 çimento firması büyükler arasındaki yerini aldı. Çimento sektörünün 13 dev ismi toplam 112,7 milyar TL’lik üretimden satışa ulaştı. 2022 yılının listesinde, TÜRKÇİMENTO üyesi 11 şirketin, 64,3 milyar TL düzeyinde üretimden satışları bulunuyordu.

Açıklanan liste sonrası değerlendirmede bulunan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “2023 yılında sektörün iç ve dış toplam satışlarında yaklaşık %10 oranında artış yaşadı. Bu artış oranı ve %64,8’lik 2023 yılı enflasyonu ile listeye yeni giren 2 şirket olduğunu hesaba kattığımızda, sektörde fiyat artışlarının, enflasyonunun görece altında kaldığı görülüyor. İSO 500 listelerinin müdavimi olan sektörümüzün bu gururu büyüme eğilimini devam ettirerek, 2024 yılında da sürdürmesini bekliyoruz. Türkiye’nin büyümesine üreterek katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yer alan üye fabrikalarımızın üretimlerinden elde edilen net satışlarına göre ilk üç firma sıralaması OYAK, Limak ve Akçansa olarak gerçekleşti. Ayrıca 2022 yılında listede yer almayan Batısöke Çimento ve Baştaş Çimento fabrikaları da 2023’de listeye sırasıyla 453 ve 472. sıralardan giriş yaptı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.