Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi'nin Temeli Atıldı
Rönesans Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi'nin temeli atıldı. Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin eğitim ve öğretime 2020 yılında başlaması planlanıyor.
Rönesans Holding bünyesinde sosyal projelere devam eden Rönesans Eğitim Vakfı (REV)’in 2009’da başlattığı eğitim seferberliğinin en son adresi Malatya oldu. Son 10 yıldır başta eğitim olmak üzere birçok farklı alanda faaliyete geçirdiği sosyal projeler ve kalıcı eserler ile geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyen vakıf, tüm bölgenin eğitim kalitesinde önemli bir yükselme sağlayacak “Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi”nin temelini attı.
17 Mart’ta Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Öğretim Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katıldı. 2020 yılında eğitim ve öğretime başlanması planlanan fen lisesi, 480 öğrenci kapasitesiyle bölgede fark yaratacak.
Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Böyle bir törene katılmak benim açımdan çok önemli. Çünkü eğitimin öneminden sürekli olarak bahsediyoruz. Bu ülkenin ekonomisi de sosyolojisi de eğitim sayesinde yükselecek. Bunun da temelinde yatan bilim ve akıl. Tam da bugün, burada yaptığımız şey bilimle akla hizmet etmek. Tüm bunların üstüne, Rönesans Holding ve Erman Ilıcak’tan, geçmişte yaptıklarından bahsetmek lazım. Rönesans Holding’in burada yaptığı iş aslında bizim geleceğimiz açısından değeri çok yüksek olan bir proje. Çünkü burada dünya standartlarında bir fen lisesinin inşaasından bahsediyoruz. Laboratuvarıyla ve diğer binalarıyla birlikte örnek bir yapı. Bu nedenle bugün yaptığımız işin çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bugün hepimiz için çok anlamlı bir gün. Sayın Bülent Tüfenkçi bakanımızla beraber başladığımız projemizde, sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün verdiği desteklerle bugüne geldik. Bir Malatyalı olarak burada böyle güzel bir amaç için bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Malatya Fen Lisesi, dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin Emiroğlu tarafından 1986 yılında açılan, Türkiye’nin 6. Fen lisesidir. Akademik anlamda Türkiye’deki orta öğretim kurumları arasında kendine üst sıralarda yer bulan bir okuldur. Okulumuz 2018 yılında hali hazırdaki mevcut binaların deprem şartnamesine uymaması ve dayanaklığının yetersiz olması nedeniyle Yakınca Bölgesi’nde başka bir binaya taşınmıştı. İşte bu nedenle burada bugün temelini attığımız kampüs, Yeşilyurt Bölgesi’nin 1. derece deprem bölgesi olması dikkate alacak şekilde tasarlanıp öğretmen ve öğrencilerimize yakışacak şekilde planlanmıştır. İnovasyon atölyeleri ve yüksek teknoloji laboratuvarları ile bu okulun, ülkemizin güzide eğitim kurumları arasında gireceğine inanıyorum. Anadolu’da yaşayan ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek yüzbinlerce genç var. Temennimiz, geleceğin bilim insanlarının bu okuldan mezun olması ve ülkemizin tüm dünyada temsil edilmesi. Bu temenni ile 2020 yılında eğitim ve öğretime başlayacak okulumuzun, tüm bölgenin eğitimine katkı sağlayacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Temel atma töreninin sonunda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafında eğitime katkılarından dolayı Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’a plaket takdim edildi.
Malatya eğitiminde yeni dönem
İstanbul, Ankara, Yozgat, Kahramanmaraş, Amasya, Malatya ve Bursa’da anaokulu, ortaokulu, lise ve meslek yüksek okullarının yanısıra kütüphane ve hastane gibi kalıcı eserleri bulunan Rönesans Eğitim Vakfı tarafından inşa edilecek Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, vakfın Malatya’daki ikinci kalıcı eseri olacak.
Yeni Fen Lisesi kampüsü ve eğitim kalitesiyle sadece Malatya’nın değil tüm bölgenin başarılı öğrencileri için “yeni bir imkân” olarak anılıyor. Yenilenen okulun 5613 m²’lik derslik binasında; 16 derslik, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, görsel sanatlar, bilgisayar, müzik atölyeleri, 260 kişi kapasiteli konferans salonu, kafeterya, kütüphane, mescit, revir, idari birimler yer alacak. Geniş kampüs içinde yer alacak 1381 m²’lik kapalı spor salonu içinde 200 kişi kapasiteli tribün ve soyunma odaları bulunacak. Ayrıca açık futbol sahası, açık basketbol sahaları ve açık tenis kortu öğrencilerin kullanımına sunulacak. 96 kişi kapasiteli yurt binası 4434 m²’lik alana kurulacak, içinde yemekhane, 2 kütüphane, 2 bilgisayar odası, 2 etkinlik odası, 2 dinlenme odası, çamaşırhane odaları, etüt odaları olacak.
Arsada bulunan ağaçların korunmasına özen gösterilerek yerleştirilen sosyal ve sportif alanlar, öğrencilerin sosyal zamanlarını kaliteli geçirmeleri için özel olarak tasarlanacak. Kampüs mimarisi üzerine geliştirilen alanda idare ve veliler için 43 araçlık açık otopark da yer alacak. Mevcuttaki okul binasının yeri ise yakın dönemde inşaatı planlanan ortaokul için kullanılacak.
Rönesans Eğitim Vakfı, benimsediği görev ilkeleri kapsamında, başta eğitim olmak üzere, birçok alanda faaliyete geçirdiği sosyal projeler ve kalıcı eserleriyle geleceğe katkıda bulunmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken vakıf, bugüne kadar 6 ilde, 7 eğitim kuruluşunun projesini tamamladı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.