Artan Kiralara Çözüm İçin Oluşturulacak Komisyon Önerisine Red Cevabı

Artan Kiralara Çözüm İçin Oluşturulacak Komisyon Önerisine Red Cevabı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde artan kira sorununa çözüm için sundukları araştırma komisyonu kurulması önerisinin reddedildiğini açıkladı

A+A-

Kira fiyatları her geçen gün daha büyük bir sorun olmaya devam ediyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamasında kiralar ile ilgili verdiği araştırma önergesini paylaşmış ve "Vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarla uğraşırken bir de fahiş kira zamları altında ezilmemeleri için önleyici tedbirleri hep beraber irdelemek ve hızla geliştirmek amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını talep ettim" demişti.

kursad-zorlu.jpg

BU KOMİSYONLAR NE İÇİN VAR?

Zorlu, X sosyal medya hesabından artan kira sorunu ile ilgili bir paylaşım yaptı. Prof. Dr. Kürşad Zorlu, söz konusu paylaşımında "Vatandaşın artan kira sorununa çözüm bulabilmek amacıyla TBMM’de araştırma komisyonu kurulması önerimiz yine reddedildi. Bu mekanizmalar, komisyonlar bu iç tüzük ne için var? Milletimiz için… Fakat maalesef böyle bir konuda bile çalıştırılamıyor. Oysa tüm kesimlerin katılımıyla gerek ev sahipleri gerekse dar gelirli vatandaşlarımızın yakın gelecekte karşı karşıya gelebileceği bu sorunlu tabloya birlikte çözüm üretebilirdik" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.