Mimarlığın Moda ve Trendlerine Uyuyoruz!
Aynı üniversitede İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra 6 yıl özel sektörde çalışan, daha sonra kendi mühendislik firmalarını kuran Şamil Göçtü ve Gizem Soybil Göçtü çifti mühendislik, mimarlık, taahhüt, müteahhitlik alanında faaliyet gösteriyor.
2004 yılında Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazanan ve 2008 yılında mezun olan Şamil Göçtü ve Gizem Soybil Göçtü öğrenim hayatından sonra evlenerek hayatlarını birleştirdi. 2014 yılına kadar farklı şirketlerde çalışan Göçtü çifti 2014 yılında kendi şirketlerini kurmaya karar verdi.
Şamil Göçtü şantiyelerde çalışırken, Gizem Soybil Göçtü proje ofislerinde çalıştı.
Otel, konut, ticari alanlarda birçok proje üzerinde çalışan Gizem Soybil Göçtü mimarlık alanına yönelerek mimari tasarım, görsel tasarım ve projelendirme alanında uzmanlaştı
2014 yılında mimarlık ve mühendislik işleriyle faaliyetlerine başlayan Mirya Proje ilerleyen zamanlarda taahhüt ve müteahhitlik faaliyetlerine de başladı. İlk projesine Güzelbahçe’de hayata geçiren firma, müstakil 2 villadan oluşan butik bir proje hayata geçirecek.
HEM TEKNİK HEM TASARIM HİZMETİ
İş ortaklarımıza hem teknik hem de tasarım hizmeti verdiklerini belirten Şamil Göçtü, “Şantiyelerde teknik personel olarak çalıştığımız için inşaattın her alanına hakimiz. Son teknoloji ve kesin çözüm veren ürünler kullanıyoruz. Akustik uzmanıyım. Genelde sesten şikayet ediliyor. Sesi kesmek için ses tuğlaları kullanıyoruz. Sektör şu anda ses tuğlalarını bilmiyor. Ama ilerleyen zamanlarda sektörde kullanımı artacak. Temelde beton dökerken, ilk dökülen ile son dökülen beton arasında soğuk derz oluşmasının önüne geçmek için farklı kimyasallar kullanıyoruz. Donatıların doğru bağlanılmasını sağlıyoruz. Şantiye tecrübesi olan bir firma olduğumuz için işlerimizi en doğru şekilde yapıyoruz” dedi.
MODAYI VE TRENDLERİ TAKİP EDİYORUZ
İşlerini keyif alarak yaptıklarını belirten Gizem Soybil Göçtü, “Biz mimar ve mühendisler özgür çalışmayı, özgür projeler üretmeyi isteriz. Güzel alanlar yaratmak istiyoruz. Mimarlığın bir modası var. Biz bu modayı, trendleri takip ediyoruz. Sıradanlıktan uzaklaşarak özgün tasarımlar üretmeye çalışıyoruz. Son projemizde doğal ışıklandırması olan 25 metrekarelik bir jakuzi alanı oluşturduk. Bahçeye çıkışta kamp ateşi alanları, keyifli vakit geçirilebilecek alanlar tasarladık.”
YATAK ODALARINDA ÇALIŞMA KONSEPTİ GELİŞTİ
Pandemi sürecinin mimariye kattığı en önemliği yeniliğin yatak odalarında çalışma olduğunu belirten Göçtü, “Pandemi, yatak odalarında çalışma odası konseptini geliştirdi. Evde bir odayı çalışma odası olarak ayıranların da sayısı çok fazla. Bahçe kullanımlarına talep arttı. Bahçenin tüm metrekarelerini kullanacak şekilde talepler arttı. Ev alanlar daha keyifli vakit geçirecekleri alanlar istiyor” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.