Müşterinin Yapıyla Bağ Kurması Bizim Ana Felsefemiz

Müşterinin Yapıyla Bağ Kurması Bizim Ana Felsefemiz

Genç kuşak mimarlardan Halil Yıldırım, 2023 yılında kurduğu Assos Mimarlık firmasıyla hem mimari tasarım hem de anahtar teslim uygulama projeleri üstleniyor. Yıldırım, “Hedefimiz müşterilerimize bir hikaye bırakmak ve yapıyla bağ kurmaları sağlamak” dedi.

A+A-

Sizi tanıyabilir miyiz? Mimarlığı seçmenizi sağlayan sebep neydi?

Mimarlık benim çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir meslek. Mobilyacı bir aileden geldiğim için 8-9 yaşlarımda babamla beraber iş yerine gider, nasıl monte edildiğine bakardım. Babamın müteahhit arkadaşlarına mutfak, banyo gibi alanların resimlerini çizerek gösterirdim. Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat mühendisliğini okurken yatay geçiş yaparak mimarlık bölümüne geçtim ve hayalimi gerçekleştirdim.

Assos Mimarlık'ı kurmadan önceki iş tecrübenizden ve Assos Mimarlık'ın kuruluş sürecinden bahseder misiniz?

İlk olarak büyük çaplı projelerde şantiye şeflerine yardımcı olarak iş hayatıma başladım. Sektörle ilgili tecrübeleri kendim edindim. İnşaatlarda ustalara sorarak işin mutfağında piştim. Belli bir noktaya geldikten sonra 2023 yılında kendi firmamı kurmaya karar verdim ve Assos Mimarlık'ı hayata geçirdim.

Doğayla uyumlu ağaç ev tasarımlarınız da var. Bununla ilgili neler söylersiniz?

Plan proje aşamasında müşterilerimizle istişare ederek ağaç evlerimizi tasarlıyoruz. Bu tasarım sonrasında kurulumumuzu arsada yerinde yapıyoruz. Standart evler değil, arazi yapısına göre özel evler yapıyoruz. Bunu yaptığımız için müşterimiz yapıyı inceleyip bize isteklerini iletebiliyor ve biz de değişiklik yapabiliyoruz.

WModern ve zamansız mekan tasarımları...

Assos Mimarlık olarak nasıl hizmet sağlıyorsunuz? Felsefeniz nedir?

İlk hedefimiz öncelikle müşterilerimize bir hikaye bırakmak. Yapıyla bağ kurmaları bizim ana felsefelerimizden. O yüzden ağırlıklı olarak villa projeleri üstleniyoruz. Çizimini ve projesi çıkardığımız işleri anahtar teslim yapmayı tercih ediyoruz. Bizim için detaylar çok önemli. Mimari ofis olarak modern ve zamansız mekan tasarımımızı empatik bir bakış açısıyla harmanlayıp kullanıcılarımıza özgü proje üretmeyi hedefliyoruz. Tasarım hizmeti yanı sıra uygulama hizmeti de veriyoruz. Müşterilerimiz bizden usta desteği alıyor. Bu anlamda uzman bir kadromuz var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.