Müteahhitler Federasyonu ve 15 Dernekte 2 Dönem Başkanlık Sınırı Getirildi

Müteahhitler Federasyonu ve 15 Dernekte 2 Dönem Başkanlık Sınırı Getirildi

Buca Müteahhit ve İş İnsanları Derneği’nin olağanüstü genel kurulu yapıldı. Ferhat Özmen başkanlık görevini Murat Sinat’a devrederken Müteahhitler Federasyonu ve Federasyona bağlı 15 dernekte 2 dönem başkanlık sınırı getirildi.

A+A-

Buca Müteahhit ve İş İnsanları Derneği’nin (BUMİDER) 2. Olağanüstü genel kurul toplantısı Buca Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. Genel kurula 27. Dönem İzmir Milletvekili ve MÜFED kurucu ve onursal başkanı Necip Nasır, MÜFED genel başkanı İsmail Kahraman, federasyona bağlı ilçe dernek başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

ferhat-ozmen-001.jpg

BUMİDER ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren BUMİDER başkanı Ferhat Özmen başkanlık görevini yönetim kurulunda görev alan Murat Sinat’a devredeceğini belirtti. Özmen, “2010 yılında BUMİDER’i kurduk. 8 yıl yönetimde kaldıktan sonra 2018 yılında üyelerimizin teveccühü ile başkan seçildim. Bu dönemde elimizden geldiğince sektöre faydalı işler yapmaya çalıştık. Bu dernekleri kurmamızın amacı birliktelik sağlamaktı. İzmir’in her tarafında derneklerimiz var. Bu bizim en büyük gücümüz oldu. Özel bir durumdan dolayı genel kurula gidiyoruz. İzmir Müteahhitler Derneği’nin önümüzdeki ay yapılacak genel kurulunda arkadaşlarımız başkanlık için beni seçti. Bu yüzden BUMİDER başkanlığını genç ve dinamik bir arkadaşımız olan Murat Sinat’a devrediyorum. Yönetim kurulunun ortak kararıyla Murat Sinat’ı başkanlığa aday olarak uygun gördük. Derneklerimizi genç arkadaşlarımıza teslim ederken deneyimli arkadaşlarımızın tecrübesinden faydalanması için yüksek iştişare kurulu oluşturacağız. Bu kurulda yer alacak 5 arkadaşımız yönetime katkı sunacak. Ben de her zaman BUMİDER’in yanında olacağım. İzmir’de de en iyi şekilde temsil edeceğiz. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve 7 meclis üyesi arkadaşımız derneğimizin üyesi. BUMİDER şu an altın çağını yaşıyor. Murat Sinat Derneği daha ileriye taşıyacaktır” sözlerine yer verdi.

ismail-kahraman-015.jpg

BAŞKANLIKTA 2 DÖNEM SINIRI

Müteahhitler Federasyonu başkanı İsmail Kahraman ise federasyon ve federasyona bağlı 15 dernekte tüzük değişikliğine giderek başkanlıkta 2 dönem kuralı getireceklerini ifade etti. İlk tüzük değişikliğinin BUMİDER olağanüstü genel kurulunda yapıldığını belirten Kahraman, “BUMİDER federasyonumuzun çatısı altında bulunan en önemli derneklerimizden biri. Tüm dernek ve üst yönetimlerde 2 dönem başkanlık sınırı getiriyoruz. Derneklerimizde genç ve deneyimli arkadaşlarımızı görmek istiyoruz. Bizim tek amacımız sektörümüzün sorunlarına çözüm üretmek. İlerleyen dönemlerde diğer derneklerimizin yönetimlerinde de gençlere daha çok yer vereceğiz” dedi.

necip-nasir-011.jpg

DERNEKLERİMİZ ÇOK BÜYÜK BİR GÜÇ

Müteahhitler Federasyonu’nun kurucusu ve onursal başkanı Necip Nasır konuşmasında şunlara değindi: “2000’li yıllarda müteahhitler Buca Belediyesi’ne girip ruhsat alamadığı için protesto yapmıştı. Bu sektörün örgütlenmesi yıllarca engellendiği için meslektaşlarımız işini yapamıyordu. Bu devasa sektör sahipsiz bir sektördü. Hiçbir yerde temsil edilemedik. Toplumda herkesin sevdiği kişileri bir araya getirip dernekleşmeye gittik. Çok hızlı bir yapılanmaya gittik ve 15 dernek kurduk.  Tek amacımız müteahhitler odasının kurulmasıydı. Ankara, İzmir ve Adana’daki federasyonlarımızla Türkiye İnşaat Müteahhitleri konfederasyonu’nu (İMKON) kurduk. Daha sonra TOBB’da inşaat müteahhitleri meclisi kuruldu. İzmir ticaret odasındaki değişimin en önemli aktörü bizim meslektaşlarımızdır. Biz dernekleri kurup arzu ettiğimiz hedeflerimizin de üstüne ulaştık. Sektörün çok fazla sorunu çözdük. Derneklerimiz çok büyük bir güç. Derneklerimizi önemseyin, derneklerimiz o kadar büyük kazançlar sağlıyor ki. Biz STK’lar olark da bu birlikteliği daha güçlendirirsek her sorununuza çözüm üretebiliriz.”

murat-sinat.jpg

BUMİDER’İN YENİ BAŞKANI MURAT SİNAT

Olağanüstü genel kurulda tek liste ile seçime katılan Murat Sinat oybirliğiyle derneğin yeni başkanı seçildi. Katkılarından dolayı önceki dönem BUMİDER başkanı Ferhat Özmen’e teşekkür eden Sinat, “2014 yılından beri proje ve müteahhitlik alanında hizmet veriyorum. 2018 yılında BUMİDER yönetimine girdim. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesinde görev aldım. Dernek olarak yeni dönemde de üyelerimizin yaşadığı ve yaşayacağı sorunlara çözüm üretmek istiyoruz. Sektörün güncel sorunlarını takip edeceğiz. Derneklerimizle sorunlarımızı daha iyi aktarabiliyor, çözüm üretebiliyoruz. Üyelerimizin çıkarları doğrultusunda iş birliğini artırmak, ortak sorunlara çözüm üretmek için lobi gücü oluşturacağız. Mesleki standartlar ve iş etiğini yükselmek için çalışmalar yapacağız. Katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz.”

BUMİDER YENİ YÖNETİM KURULU

buca-muteahhitler-dernegi-001.jpg

YÖNETİM KURULU ASİL
1- MURAT SİNAT
2- DOĞAN SARIKAYA
3- MUZAFFER KATER
4- METİN TAŞ
5- CEM ŞENDİL
6- CİYAT DEĞİRMENCİ
7- OSMAN ÖZTÜRK
8- MUSTAFA DAŞTAN
9- FERHAT BİNGÖL
10- ALİ DAĞ
11- RIDVAN DEMİR
12- HİCRET EFE
13- EKREM AYDIN
14- MURAT POLAT
15- ORHAN LEVENT
16- BARIŞ KAVALCIOĞLU
17- ECEM EYVAN SAVRAN
18- MEHMET ÖZÜTOK
19- HAKAN ÜMİT TANAYDIN
  
YÖNETİM KURULU YEDEK
1- FEVZİ ÖZER
2- MAHMUT TAŞ
3- YUNUS KARAMAN
4- HÜSEYİN IŞIK
5- YAVUZ SARICALI
  
DENETİM KURULU ASİL
1- TURGUT ERBAK
2- KIYASETTİN TÜRKER
3- AHMET ÖZDEN
  
DENETİM KURULU YEDEK
1- ASLI SUNGUR
2- İZZET GENÇ
3- AYHAN SARAÇ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.