Panjurun Yerini Zipline Dış Perde Aldı

Panjurun Yerini Zipline Dış Perde Aldı

İtalyan tarzı ürünlerden esinlenerek ortaya çıkan Ferrini markası, SKS Monostar firmasının çatı markası haline dönüştü. SKS ve Ferrini’nin Fabrika Müdürü Cihat Türkkahraman, “Panjura alternatif zipline dış perde sistemlerini geliştirdik” dedi.

A+A-

Alman kökenli SKS firmasının Türkiye bayiliğini 2003 yılında alan SKS Monostar, Alman devinin dünya pazarından çekilmesinin ardından Türkiye üretimini devam ettirdi. Pancar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisinde panjur, zip perde, cam balkon, tente, bioclimatik ve alüminyum doğrama sistemlerinde faaliyet alanlarını yıllar içerisinde geliştiren firma, güneşe göre ayarlanabilir ürün gamı ile sektördeki diğer firmaların öncüsü konumundadır.  9.750 metrekarelik alanda üretim yapan SKS Monostar, yurt içi ve yurt dışında 108 kişilik bir kadro ve 550 bayisiyle hizmet veriyor.

Ferrini çatı marka haline geldi

Panjuru güneş kırıcı sistemler ile piyasadaki rakiplerinden ayırdıklarını belirten Cihat Türkkahraman, “Jaluzi panjur, tiktak panjur dediğimiz İtalyan tarzı ürünlerle Türkiye pazarına giriş yaptık. Ferrini markamız bu ürünlerden esinlenerek ortaya çıktı. Ferrini’yi çatı markamız haline getirdik. Ferrini markamızla, panjura alternatif olan dış perde sistemlerini geliştirdik. Müteahhitler artık projelerinde panjur yerine zip perde tercih etmeye başladı. Dış perde için büyük bir üretim tesisi açtık. 2.000 metrekarelik kapalı alanda sadece zipline dış perde üretimi yapıyoruz. 5 ayrı ürün tasarlayıp patentlerini aldık. Zipline perde sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her bölgesinde talep gören bir ürün haline geldi” dedi.

Avrupa standartlarında üretim

Üretim alanını sürekli genişlettiklerini ifade eden Türkkahraman sözlerine şu şekilde devam etti: “Bayilerimizin isteği doğrultusunda cam balkon üretimine başladık. Tente, pergole sistemleri,  biyoklimatik kış bahçesi sistemleri, Katlanır, sürme, giyotin sistemleri üretmeye başladık. Son olarak alüminyum doğrama ve cephe sistemleri üretimine geçtik. Ürün gamımızı devamlı artırıyoruz. Dış cephede kullanılan tüm ürünleri Ferrini - SKS çatısı altında üretmeyi planlıyoruz.Ar-Ge çalışmalarımızla sürekli yeni sistemler geliştirip mevcut sistemleri geliştiriyoruz. Yerimizde sabit kalmıyoruz. Sektör geliştikçe biz de kendimizi geliştiriyoruz. Üretimin her aşamasında kalite kontrolü yapıyoruz. Üretimimizi Avrupa standartlarına uygun hale getiriyoruz.”

İhratacata uygun sistemler

İhracata öncelik verdiklerini belirten Türkkahraman, “Yurt dışındaki birçok fuara katılıyoruz. Üretimimizin yüzde 30’unu ihraç ediyoruz. Bizden ürün satın alan bayilerimiz de ihracat yapıyor. İhracatla ilgili ayrı bir ekip kurduk. Hedefimiz ihracat rakamlarını yüzde 50’nin üzerine çıkarmak. Dış piyasaya uygun sistemler üretiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.