E-DERGİ
EMLAK GÜNDEMİ
PROJELER
KENTSEL DÖNÜŞÜM
TOKİ
ULAŞIM
TİCARİ PROJELER
ARSA-ARAZİ
İMAR
Kategoriler
Arsa-Arazi
Dekorasyon
Emlak Gündemi
İhale
İmar
İnşaat Malzemeleri
Kentsel Dönüşüm
Magazin
Projeler
Sektörel
Ticari Projeler
TOKİ
Turizm
Ulaşım
Vergi-Kredi
Foto Galeri
Dekorasyon
Dünya
Emlak Gündemi
Magazin
Projeler
Web TV
Dekorasyon
Emlak Gündemi
Kentsel Dönüşüm
Magazin
Projeler
Sektörel
Teknoloji
Diğer
Yazarlar
Manşetler
Günün Haberleri
Gazete Manşetleri
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Sitene Ekle
İletişim
Doğru Malzeme, Doğru Uygulamalar ile Binalarımızı Güçlendirelim
Türkiye İMSAD ile Türkiye İMSAD üyesi dernekler, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümünde yaptıkları açıklama ile doğru malzeme, doğru uygulamalar binaları güçlü kılar. Bu bilincin ve uygulamaların yerleşmesini sağlayalım" çağrısında bulundu.
Kentsel Dönüşüm Depreme Karşı En Önemli Gücümüz
Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Bir deprem bölgesi olan ülkemizde depreme karşı en büyük gücün ve önlemin kentsel dönüşümden geçtiğini ifade etti.
Riskli Yapılar Acilen Dönüştürülmeli
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü vesilesiyle açıklamada bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, “deprem, yeni acılara neden olmadan riskli yapıların acilen dönüştürülmesi gerekmektedir.” dedi.
Yaklaşık 7 Milyon Yapı Depremde Risk Taşıyor
Türkiye'nin pek çok şehrinde deprem tehlikesi var. Ülke genelinde yaklaşık 7 milyon yapı depreme karşı riskli durumdayken 1.5 milyonun ise dönüşüme girmesi gerekiyor.
Türkiye'de 6 Milyon 700 Bin Konut Riskli
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre ülke genelinde dönüştürülmesi gereken riskli konut sayısı 6 milyon 700 bin. Bu konutların dönüşümü için öngörülen maliyet ise 2,3 trilyon Türk Lirası.
Riskli Yapılarda 4 Aşamalı Süreç!
İstanbul depremi sonrası rikli yapılar yeniden gündemde... Riskli yapıların dönüşümü "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" aşamalarını içeriyor.
Riskli Yapılar Nasıl Belirlenecek?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'deki tüm il ve ilçe belediyelerine gönderdiği yazıda riskli yapıların tespit edilerek bildirilmesini istedi. Peki riskli yapılar nasıl tespit edilecek? İşte detaylar...
Belediye Riskli Yapıları Satabilecek!
Bakanlık Riskli Yapılara ilişkin uygulama sürecini kısaltmak İstanbul'daki bütün ilçe belediyelerine yetki devri yaptı. Belediye 3/2 çoğunluk sağlanması halinde muhalif maliklerin paylarını açık artırma ile diğer paydaşlara satabilecek.
Türkiye'de 120 Bin Riskli Yapı Tespit Edildi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, afet riski altındaki alanların ve binaların dönüştürülmesine yönelik çalışmalar kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde içinde 1 milyon 250 bin vatandaşın yaşadığı 120 bin riskli yapı belirlendi