Sadece Evleri Değil Yaşamları Da Tasarlıyoruz

Sadece Evleri Değil Yaşamları Da Tasarlıyoruz

Senart Mimarlık'ın kurucusu Mimar Sena Deviren Garip, "Her proje kendine hastır. Bölgeye ve yöreye özeldir ve aynı zamanda kullanıcıya özeldir. Biz burada sadece evleri değil insanların yaşamlarını da dizayn ediyoruz" dedi

A+A-

Çocukluğundan itibaren ilgisi olan mimarlık bölümünü bitirmesinin ertesi günü iş hayatına atılan Sena Deviren Garip, aile şirketi olan Deviren İnşaat'ta çalıştı. 2017 yılında Senart Mimarlık'ı da kuran Deviren Gündeşli, çalışma hayatına bir süre ara verdikten sonra 2024 yılında yeniden firmasını aktif hale getirdi.

Sena Deviren Garip,  mimarlığı seçme sürecini şu sözlerle anlattı: "Sanata ve el becerilerine yatkınlığım her zaman vardı.  Ailemde de sanata ve mimariye yönelik bir ilgi vardı. Biz hafta sonları ailecek ev geziyor, mimari yapılarını analiz ediyorduk. Bu durum abime de yansıdı ve kendisi inşaat mühendisi oldu.  Mimarlığa yatkınlığımın olması ve mesleğin hoşuma da gitmesi nedeniyle bu durumu aileme açtığımda onların da desteğini aldım. Mimarlığı seçmek hayatta kendi adıma verdiğim en doğru karardı diyebilirim."

Kullanıcıyla her zaman diyalog halindeyim

2015'te itibaren abisiyle beraber aile şirketi Deviren İnşaat'ın projelerinde çalıştığını belirten Deviren Garip, son dönemlerde dışarıdan da işler almaya başladığını ifade etti. Bundan sonraki süreçte daha özel işlerde bulunmak istediğini belirten Deviren Garip, "Başından sonuna kadar bütün projeye hakim olabileceğim, gerekirse tüm şantiye sürecini de yürütebileceğim projelerin içinde olmayı istiyorum. Çoklu konut projesi olsa bile kullanıcıyla her zaman diyalog halindeyim. Onların beklentilerini, isteklerini, profillerini analiz ederek ortaya doğru bir yapı çıkarma taraftarıyım. Her proje kendine hastır. Bölgeye ve yöreye özeldir ve aynı zamanda kullanıcıya özeldir. Biz burada sadece evleri değil insanların yaşamlarını da dizayn ediyoruz. Bu nedenle 10 tane değil 2 tane proje alarak, içinde daha aktif bulunduğum, tasarımlarında ilk söz sahibi olduğum projelerin içinde olmayı istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.