Sahte Emlak İlanına 158 Bin Lira Ceza!

Sahte Emlak İlanına 158 Bin Lira Ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak piyasasında yaşanan düzensizlikleri önlemek ve tüketiciyi korumak amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenlemeyle birlikte emlak ilanları daha sıkı bir denetim altına alınacak

A+A-

Ticaret Bakanlığı, emlak piyasasında yaşanan düzensizlikleri önlemek amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. 15 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek olan bu düzenlemeyle, emlak ilanlarının doğruluğunun kontrol altında tutulması ve tüketicilere yönelik yapılan dolandırıcılığın önüne geçilmesi planlanıyor.

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) adı verilen bu sistem sayesinde, emlak ilanları artık sadece yetkilendirilmiş emlakçılar tarafından verilebilecek. Emlakçılar, ilan verebilmek için Ticaret Bakanlığı'ndan alacakları özel bir yetki belgesine sahip olmak zorunda olacaklar.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı açıklamada düzenlemenin amacını şu şekilde açıkladı:

"Düzenlemeyle ilan kirliliğinin, tüketici mağduriyetlerinin, yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesini, sahte, aldatıcı ilanların ve bunların yol açtığı spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz"

 

PEKİ BU DÜZENLEMEYLE NELER DEĞİŞECEK?

Söz konusu düzenlemenin uygulanmaya başlaması ile birlikte tüm emlak ilanları, EİDS üzerinden doğrulanacak. Ardından ise yetkisiz kişilerin ilan vermesi engellenecek. Bu sayede de sahte ve yanıltıcı ilanların önüne geçilmiş olacak. Ayrıca spekülatif fiyat artışları önlenerek piyasa dengesi sağlanacak.

KURALA UYMAYANA CEZA VAR

Düzenlemeye uymayanlara ağır cezalar uygulanacak. Yetkisiz ilan verenler, her bir aykırılık için 158 bin 460 TL idari para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.