Sasalı'da İmar Durdu, Balatçık'ta 3 Bin Konut İçin Planlama Başladı

Sasalı'da İmar Durdu, Balatçık'ta 3 Bin Konut İçin Planlama Başladı

Çiğli Belediye meclisinde Sasalı ve Balatçık mahallesinin imar durumu gündeme geldi. Sasalı'da imar planları mahkeme kararıyla iptal edilirken ruhsat ve beton dökme işlemleri durdu. Balatçık'ta ise Bakanlık 3.000 konutluk rezerv yapı alanı planlıyor.

A+A-

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, ilçedeki imar planları hakkında meclisi bilgilendirdi. Yıldız süreçle ilgili olarak şunları söyledi:

BAKANLIK, BALATÇIK’TA 3 BİN KONUTLUK ÇALIŞMAYI BAŞLATTI

Harmandalı bölgesinde Büyükşehir, çöpte yaşanan kaymadan kaynaklı jeolojik etütlerle süreci hızlandırıldı. Balatçık mahallemizde eski pazaryerinin kurulduğu yerde rezerv alan ve riskli alan vardı. Rezerv alanın olurunu Cumhurbaşkanımız, riskli alanın olurunu Bakanlık veriyor. Mayıs ayı 2023’te rezerv alanımız TOKİ tarafından satıldığı için çok hızlı şekilde buranın riskli alan ilan edilmesi için Hakkı bey ile görüştüğümüzde çok hızlı şekilde kentsel dönüşüm başkanı Deniz Aydemir’i aradı, talimat verdi. Plan proje müdürümüz bugün görevlendirdiğim Başar Özmen arkadaşımız göreve başladı. Balatçık- Dağ mahallesinde başlamak üzere Bakanlık burada yoğunluğu artırmadan bizim talebimiz üzerine 3 bin konutluk çalışmayı başlattı. Köyiçi mahallesinde daha önce çalışma yapılmıştı, ama üzerine gidilmemişti. Kentsel dönüşüm ofisleri açacağız. Mühendisi, şehir plancısını oturtacağız. İnsanlara tek tek anlatacağız. Güzeltepe ve Şirintepe’deki kentsel dönüşümü de çok hızlı şekilde ele alacaklarını söylediler.

SASALI İMAR PLANLARI İPTAL

Sasalı’da doğal sit alanı olması nedeniyle 2017’de TEMA’nın açmış olduğu davanın 2021 yılında 1/5000’lik ve 1/1000’lik odanın açtığı iptal davası ile bugün Sasalı’daki imar planlarının iptal edildiğini öğrendik. Bu konu ile ilgili Büyükşehir’in yetkisini kullanarak ilgili daire başkanı ile görüştük. Bugün itibarıyla kurum görüşlerini almak üzere 25 tane kurum görüşünü Büyükşehir alacak takibini bizim planlama müdürümüz yapacak. Kurum görüşleri toplandıktan sonra mahkemenin iptal ettiği kararına göre bir revizyon yapacağız. Tabiat varlıkları genel müdürlüğümüze bilgi vereceğim. Bakanlık ve bizim koordineliğimizde planları Bakanlığa göstereceğiz. Büyükşehirde oy birliğiyle Sasalı projesini hayata geçireceğiz. Ataşehir ‘de kişisel açılmış davalar vardı, kısmi davaya dönüştürdük. Büyükova kesiminde revizyon yapacağız. Mahkemeyi hep beraber kadük haline getireceğiz. Balatçık’ta önemli hak sahipleriyle görüşeceğiz. En az 20 dönüm şartını koşacağız. Hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceği bir revizyon yapacağız. Çok hızlı, seri, güvenilebilir, herkese eşit ev adaletli yaklaşacağımız planlama ile yaklaşacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.