Alsancak Stadı'nın Yeni İmar Düzenlemesi Meclisten Geçti

Alsancak Stadı’nın durumu da netlik kazandı. 2015 yılında yıkılan stadın yerine yeni bir stat yapılmasını öngören imar düzenlemesi meclisten geçti.

Depreme dayanıksız raporu verildiği için 2014 yılının Ağustos ayında futbola kapatılan, 2015 yılının Temmuz ayında ise tribünleri yıkılan stadın bulunduğu alana yeni bir stadyum inşa edilmesi için gereken plan değişikliğini içeren İmar, Hukuk ve Spor Komisyonu raporları oy birliğiyle meclisten geçti. Böylelikle emektar stadın bulunduğu alan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına stadyum alanı olarak işlendi.

AVM TARTIŞMASI SON BULDU

Stadın yıkılmasının ardından yerine avm yapılacağı iddiaları geniş yankı uyandırmış ve birçok kesimin tepkisine neden olmuştu. Meclis karrarıyla birlikte AVM tartışması da son buldu.

İmar Haberleri

Bornova'da 1 Milyon 892 Bin Metrekarelik Tarım Arazisi İmara Açıldı
İnşaatı Başlamadı, Ruhsatı İptal Edildi
Karşıyaka'nın Merkezine Yüzde 20 Emsal Artışı
Çeşme'de 439 Dönüm Arazi İmara Açıldı!
İzmir'de Yüzde 20 Emsal Artışı İptal Edildi!