Apartman Deposunda İşe Başladılar

Havuz sektöründe uzun yıllar çalışan Seçkin Girşen, Soner Öktem ve Mete Erdoğan çalıştıkları firmalardan ayrılıp kendi şirketlerini kurdu. Hatay’da bir apartmanın deposunda işe başlayan 3 ortak kazandıkları ilk parayla da deponun zeminine seramik döşedi.

2011 yılından beri havuz sektöründe aynı firmada çalışan Seçkin Girşen, Soner Öktem çalıştıkları firmadan ayrılıp kendi işini kurmaya karar verdi. Başka bir havuz firmasında çalışan Mete Erdoğan’ın da kendi iş yerinden ayrılıp bu oluşuma dahil olmasıyla 3 ortak 2017 yılının ocak ayında KOSGEB desteği ile Egeli Havuz firmasını kurdu. Anahtar teslim havuz projelerine imza atan Egeli Havuz, mekanik, teknik servis ve bakım hizmetleri de veriyor. Firma havuzun yanı sıra sauna ve spa hizmeti de veriyor. Egeli Havuz bugüne kadar 500’den fazla projeye imza attı.

Paraları yetmeyince harç kardılar

Şirketi kurduktan sonra ilk kazandıkları para ile kiraladıkları apartman deposunun seramiğini yaptıran ortaklar paraları yetmediği için seramik ustasıyla pazarlık yapıp harç karmayı kabul etti. O dönemleri anlatan Egeli Havuz ortaklarından Seçkin Girşen, “Hatay’da annem ve babamın oturduğu bir apartmanın deposunda işe başladık. İlk işimizden kazandığımız 800 lirayla o deponun seramiğini yaptırdık. Paramız yetmediği için seramikçi ile pazarlık yaptık. ‘Harcını siz kararsanız bu paraya yaparım’ dedi. Harç kardık, ustanın çıraklığını yaptık. İşlerimiz büyüyünce Gıda Çarşısı’nda 5 katlı bir binaya taşındık. İlk başladığımız yer olduğu için Hatay’daki depoyu da elimizde tuttuk. Orası bizim varoluşumuz. Bütün hikayemizin başladığı yer” dedi.

En güçlü yanımız teknik servis hizmetimiz

Müşteriye çözüm odaklı yaklaştıklarını ifade eden Soner Öktem de müşterinin neden Egeli Havuz’u tercih etmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı: “Herkes inşaatta bir havuz yapabilir bir tesisat kurabilir ama müşteri aradığında gidip çok hızlı bir şekilde hizmet vermek ve sorun çözmek önemli. En güçlü yanımız projeden sonra verdiğimiz teknik servis hizmetimiz. Müşteri bizi aradığında Çeşme’de de olsa, Marmaris’te olsa oraya gitmek zorundayız. Biz farklı olmayı hedefliyoruz.”

Otomatik ölçüm cihazı takın

İnsan sağlığını korumak açısından havuzda otomatik ölçüm ve dezenfeksiyon yapılması gerektiğini anlatan Öktem şu önerilerde bulundu: “Havuzda devamlı ölçüm yapılması gerekiyor. Aslında bütün havuzlarda suyun kimyasal değerlerini ölçen otomatik panel olmalı. Havuzların yüzde 20’sinde otomatik ölçüm yapan cihaz var. Maliyetten dolayı manuel cihazlar kullanılıyor. Biz havuzun ihtiyaçlarını belirleyip otomatik ölçüm ve dezenfeksiyon yapan cihazlar takılmasını öneriyoruz. 30 yıllık havuzcu bile olsanız otomatik cihazların yakaladığı test değerlerini manuel cihazlarda yakalayamıyorsunuz. Suyun değeri yüksek olduğu zaman karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından bahsediyoruz. Müşterilerimizi doğru bilinçlendirip en doğru ürünü kullanması için gayret gösteriyoruz. İnsanları kimyasaldan uzaklaştıracak yeni sistemler gelişti. Sofrada kullanılan doğal tuzdan klor elde ediyoruz. İnsanları buna yönlendiriyoruz.” Bugüne kadar çok güzel projeler ürettiklerini belirten Öktem daha ütopik projelerde yer almak istediklerini ancak maliyet odaklı yaklaşıldığı için sınırlı kaldıklarını ifade etti.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Akgün Group Graniser'i Satın Aldı
Güncel Demir Fiyatları Açıklandı: 1 Ton İnşaat Demiri Ne kadar?
Yaptığımız İşler Süresiz Olarak Garantimiz Altında
İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Ekimde Geriledi
Yaşayan Sistemlerde Önemli Olan Montaj Değil Montaj Sonrası Hizmet