Ar-Ge Destekli İnovatif Çalışmalarımız Büyümemizi Sürdürülebilir Kılıyor

Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, “mevcut ürünlerimizin yanı sıra vitrifiye ürünleri ve banyo mobilyalarımız ile de pazarda etkin biçimde yer alıyoruz. Bu süreçte Ar-Ge destekli inovatif çalışmalarımız ise büyümemizi sürdürülebilir kılıyor” dedi.

Temelleri 1874 yılında atılan, 1905 yılında ahşap dış kaplamalı ilk rezervuarı çalışır hale getirerek 1912 yılında patentini alan ve dünya genelinde hizmet vermeye başlayan Geberit, sıhhi tesisat ve vitrifiye alanlarında özellikle merkez Avrupa’daki ülkelerde sektör lideri olarak hizmet sunuyor.  

Geberit, bugün toplam 29 üretim tesisiyle 50 ülkede 12 bin çalışanıyla hizmet veriyor. Sıhhi tesisat teknolojisinde yeni standartlar belirlemek istediklerini ifade eden Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, markayla ilgili merak edilenleri ve gelecek hedeflerini İnşaat Deryası okurları için paylaştı.

Ürünleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Geberit olarak neler üretiyorsunuz?

Kullanıcının beklentilerine göre Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştirilen ve ihtiyaçları karşılayan yenilikçi pek çok ürünümüz mevcut. 50 yılı aşkın gömme rezervuar tecrübesiyle ekolojik dengeyi koruyan çözümler de geliştirerek tasarrufa katkı sağlayan Geberit, sadece çift kademeli yıkama özellikli rezervuarlar ile bugüne kadar sağladığı 34.620 milyon metreküp su tasarrufuyla daha yeşil bir gelecek sunuyor. Yüzey temasını sıfıra indiren ve fazla su kullanımının önüne geçen Geberit, fotoselli batarya sistemleri  talebinde büyük bir artış yaşandığını söyleyebilirim. Modern ve şık çizgilerle tasarlanan fotoselli batarya sistemlerimiz, kalabalık alanlarda pratik bir kullanım imkanı sunuyor. Kullanıcısına el yıkarken sunduğu geniş alan sayesinde temizliği kolaylaştırırken sağladığı tasarrufla da karbon ayak izini azaltıyor. Geliştirdiğimiz Rim free kanalsız klozetler, sürdürülebilirlik konusunda pozitif katkılar sunuyor. Bakterilerin ve istenmeyen kokuların oluşmasına neden olan kanalları ortadan kaldırarak sektördeki standartları değiştiriyor. Preda Pisuvar Sistemi ise standartların üstünde kalite sunan akıllı formu, minimum su ile optimum yıkama imkanı, su sıçratmadan sessiz biçimde çalışan yapısıyla maksimum verim sağlıyor. Fotoselli, entegre yıkama kontrollü ve susuz çalışma özellikleriyle en yeni teknolojilerle donatılan Preda, sadece 0,5 litre su tüketimi sağlıyor. Manuel veya fotoselli çalışma kabiliyeti, start-stop veya çift kademeli yıkama olanağı ile su tasarrufu sağlayan Sigma 10 kumanda kapakları, klasik banyo yaklaşımını değiştiriyor. Tüm fotoselli kumanda kapakları, yılda 300 gün günde 100 kullanım varsayıldığında bir yılda tam 135 bin litre su tasarrufu sağlıyor.

Pluvia Çatı Drenaj Sistemi ise 7 ila 8 kat daha hızlı drene etme kabiliyetiyle sağanak yağışlara karşı geleneksel drenaj sistemlerine göre daha verimli olmasıyla öne çıkıyor. Çatıdan alt yapı bağlantısına kadar tek bir sistem çözümü sunuyor. Geberit Clean Line duş kanalı serimizde de Clean Line 20 ve Clean Line 80 bulunuyor. Seriye en son eklenen Clean Line 80’de yer alan yeni özellikler arasında kanala entegre bir eğim, parmak izi bırakmayan kaplama ve toplayıcı profili yer alıyor.

Geberit, Türkiye pazarında kaç yıldır faaliyet gösteriyor? Yerli ve yabancı diğer rakiplerle kıyasladığınızda Türkiye pazarındaki konumunuz nedir?

Geberit Türkiye pazarındaki faaliyetlerine 2002 yılında başladı. Yerelin dinamiklerine uygun hareket ederek yatırımlarımızı sürdürdük ve satış noktalarımızı her geçen gün arttırarak geniş bir müşteri kitlesine ulaştık. Gömme rezervuar alanında Türkiye pazarına giren ilk marka olması da Geberit’i özel kılıyor.  Geberit Türkiye’nin, genel merkez ofisi İstanbul olmak üzere, İzmir ve Ankara’da toplam 3 bölge ofisi bulunuyor. İhracat alanımızın kapsadığı ülkelerde geliştirdiğimiz showroom konsepti çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2021yılı sizin için nasıl geçti? Pandemi süreci, kur hareketliliği ve maliyetlerdeki artışların negatif etkisini hissettiniz mi? Bu durum satışlarınızı etkiledi mi?

Geberit Türkiye olarak 2021 yılı, beklediğimiz ölçüde pandeminin etkilerini nispeten atlattığımız verimli bir süreç oldu. Kullanıcı tarafından büyük rağbet gören mevcut ürünlerimizin yanı sıra vitrifiye ürünleri ve banyo mobilyalarımız ile de pazarda etkin biçimde yer almaya devam ettik. Bu süreçte ciddi yatırımlar yaptığımız Ar-Ge destekli inovatif çalışmalarımız ise büyümemizi sürdürülebilir kılıyor. Hijyenin en üst seviyede olduğu teması sıfırlayan yenilikçi ürünlerimiz ve banyo mobilyası serilerimiz bu yıl içinde ilgi görmeye devam etti. Biz de bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak için ürün geliştirmelerimizi sürdürerek global gelişmelere ayak uyduran trendleri iş süreçlerimizle buluşturduk.

2022’de piyasaya sunacağınız yeni ürünler var mı? Yeni ürünleriniz ve ürün geliştirmeye yönelik inovasyon çalışmalarınızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

Yaptığımız Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte inovatif atılımlarda bulunarak sektörde fark yaratan ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. 2022 yılında ihracatta bize bağlı olan ülkelerdeki bilinirliğimiziüst seviyelere çıkarmak ve showroom konseptimizi genişletmeyi hedefliyoruz. Bize güvenen sektör profesyonellerine ve tüketicilerimize kaliteyi ve şıklığı bir arada sunan fakat aynı zamanda uzun ömürlü ürünlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Emlak Gündemi Haberleri

Kiracı Olmak Psikolojiyi Bozuyor!
Tapuda Oranları Yükseldi: Kadınların En Çok Konut Aldığı Şehirler
Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi Konut Piyasasını Nasıl Etkileyecek?
Akfen İnşaat Payları Borsaya 'Tabanla' Başladı
Bursa'nın 27 Yıllık İnşaat Şirketi Konkordato İstedi!