Büyük projelerin yapılacağı iddia edilen arsalardaki fiyat artışları konusunda da vatandaşları uyaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Güzergâhı netleştirmeden kimseyle paylaşmıyoruz. Vatandaş toto oynuyor. Tutuyorsa avantajlı oluyor ama tutmuyorsa bunu pazarlayanlar değil vatandaş mağdur oluyor" dedi. Bakan Arslan, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.
Projelerin yapıldığı yerlerde arsa fiyatlarının artışı konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Bakan Arslan, şunları söyledi: "Birçok güzergah üzerinde çalışıyor ve sonunda birine karar veriliyor. Bir gerçek var ki; bunlar da beraberinde orada bir canlılık getiriyor, bulunduğu coğrafyanın değerini arttırıyorlar. Buna hiçbir şüphe yok. Her zaman da kendince bunu pazarlamaya çalışan birileri çıkar. Vatandaşlarımızın gerçekten bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Biz herhangi bir güzergahı netleştirip kamuoyuna deklare etme aşamasına getirmeden önce hiçbir şekilde, hiç kimseyle paylaşmıyoruz ki, insanlar vatandaşı mağdur etmesin, kandırmasınlar. Vatandaşın da bunu bilip ona göre davranması, dikkat etmeleri gerekiyor."
Osmangazi Köprüsü'yle yılda yaklaşık olarak 650 milyon dolar yakıt tasarrufu olacağını kaydeden Bakan Arslan, "Burnu dolaşmayıp, daha sonraki otoyolla yolun kısalması, zaman kaybının engellenmesi, yakıt tasarrufunu beraberinde getiriyor. Sonuçta bu milli bütçeden giden bir rakam. Hangi şahısın ödediği önemli değil. Yakıttan tasarruf, çevreye olan etkisi, az emisyon sağlayarak oluşan fayda, kazanılan zaman nedeniyle vatandaşın ülke ekonomisine olan dolaylı katkısı... Bunların hepsi bu işin birer parçası" ifadelerini kullandı.
Kanal İstanbul'un güzergahının da henüz netleşmediğinin altını çizen Ulaştırma Bakanı Arslan, "Vatandaş toto oynuyor. Tutuyorsa avantajlı oluyor ama tutmuyorsa bunu pazarlayanlar değil vatandaş mağdur oluyor" değerlendirmesinde bulundu.