Atölye Yapı İş Hacmini 2 Katına Çıkaracak!

Atölye Yapı’nın ortakları Bülent Durmazer ve Murat Gündar, "2022’nin ilk 2 ayında geçen yılın tamamı kadar iş bağlantısı yaptık. Güvenin ön planda olduğu bir dönemdeyiz. Bu yüzden tercih ediliyoruz. Hedefimiz bu yıl iş hacmimizi 2 katına çıkarmak" dedi.

PVC ve Alüminyum doğrama alanında faaliyet gösteren  Atölye Yapı’nın ortakları Bülent Durmazer ve Murat Gündar şirketin 2022 yılı ile ilgili hedeflerini aktardı. Maliyet artışlarının  sektöre olan etkilerini de değerlendiren Durmazer ve Gürdar güven veren firmaların ön plana çıktığını ifade etti.

Sektörün daralmasına rağmen iş potansiyellerini artırdıklarını belirten Murat Gündar şu ifadelere yer verdi, “İzmir’in potansiyelini öngörebiliyoruz. Yapacağımız işe göre stoklarımızı güçlü tutuyoruz. Stoklu çalıştığımız için fiyat artışlarından asgari düzeyde etkileniyoruz. Bizi en çok cam zorluyor. Camı stoğumuza çekemiyoruz. Doğrama ölçüleri çıktıktan sonra camı bitmiş ürün olarak aldığımız için stok yapamıyoruz. Cam fiyatlarına yüzde 400 zam geldi. Yeni zamlar geleceği ve zam oranının yüzde 500’leri bulacağı ifade ediliyor. Cam tedarikinde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle renkli cam bulamıyoruz. Şişecam mimari gruba renkli cam vermiyor. Renkli cam karaborsaya döndüğü için renkli cam talep eden müşterilerimize fiyat dahi vermiyoruz. Çünkü günü geldiğinde mahcup olmak istemiyoruz. Zamlardan bir şekilde kendimizi koruyabildik ama cam konusunda büyük sıkıntılar yaşadık. Cam krizi 2-3 yıldır devam ediyor. Fiyat konusunda da tedarik konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz”

BUGÜN YAPILMAYAN İŞ YARIN DAHA PAHALIYA YAPILIYOR

Türkiye  enflasyonla yaşamaya alıştı diyen Gündar sözlerini şu şekilde devam ettirdi, “Ticari olarak çok hızlı uyum sağlıyoruz. Gelen zamlara uyum sağlayıp ticari faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün yapılmayan bir iş yarın daha pahalıya yapılıyor. Herkes bunun bilincinde olduğu için ticaret hızlanıyor. Hem müteahhit, hem perakende hem de bayi satışlarımız var. Piyasanın belli bir fiyat gerçeği var. Bu fiyat gerçeğine göre fiyatlandırma yapıyoruz. Enerji ve akaryakıt maliyetlerimiz 3 kat arttı. Satın almasını yaptığımız malların fiyatları yüzde 200 ile yüzde 500 arasında arttı. Bu da karlılığımızı etkiliyor.”

GÜVENİN ÖN PLANA ÇIKTIĞI BİR DÖNEMDEYİZ

Piyasadaki daralmaya rağmen iş hacimlerinin arttığını ifade eden Bülent Durmazer nedenini şu şekilde açıkladı, “Çalıştığımız müteahhit firmalar riske girmek istemiyor. Güvenin öne çıktığı bir dönemdeyiz. Daha önce çalıştığımız ve ara verdiğimiz firmalardan bize çok fazla geri dönüş oldu. Çalıştığımız firmalar ikinci projede bize geliyorlarsa bu doğru iş yaptığımızı gösteriyor. İzmir’de çalışılabilecek en doğru inşaat şirketleriyle çalışıyoruz. 2021 yılında yaptığımız işin toplamı kadar 2022 yılının ilk 2 ayında iş bağlantısı sağladık. 2022 yılında iş hacmimizi 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Büyüme noktasında cirolar yanıltıcı olabiliyor. Çünkü maliyetler arttığı cirolar büyüyecektir. Biz yapılan birim işimizi 2021’e göre 2 kat artıracağız.”

KAZANCI KORUMAK AYRI BİR MARİFET

TL olarak borçlanıp yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu düşündüklerini belirten Durmazer sözlerini şu şekilde noktaladı, “Bu yatırım fırsatlarını da takip ediyoruz. Devam eden işlerimizin yanı sıra farklı alanlarda da yatırım yapıyoruz. Yumurtaların hepsini bir sepete koymuyoruz. Türkiye’de enflasyon çok yüksek olduğu için para kazanmak kadar, kazandığınız paranın değerini korumak da -önemli. Türkiye’de kazanç elde etmek bir marifet, o kazancı koruyabilmek ikinci bir marifet, kazancı büyütmek çok ayrı bir marifet. Her üçünde de başarılı olmak çok zor. Kazancınızı sürekli enflasyona karşı korumak için yatırım yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yanlış bir yatırım yaptığınızda başarılı olduğunuz işte elde ettiğiniz kazanç yok olabiliyor. Yatırım noktasında seçici davranıyoruz. Gayrimenkul yatırımına inanıyoruz. Finansal yatırımlara çok sıcak bakmıyoruz. Türkiye’de en doğru yatırımın gayrimenkul olduğuna inandığımız için kazançlarımızı gayrimenkule yatırıyoruz. Ufak çaplı inşaatlar yapıyoruz.”

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Arda Elektrik’in 2024 Yılı Yurtdışı Rotası Rusya ve Japonya Oldu
Medcem Çimento 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Kamuoyuyla Paylaştı
İnşaat Maliyet Artışı Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Malzemesi Üretimi Üçüncü Çeyrekte Düştü
Batıçim’in Yeşil Çimento Projesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülü