Bakan Kurum Açıkladı: İzmir'de Kaç Hasarlı Bina Var?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 10.827 binada hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, 124 acil yıkılacak ağır hasarlı ve yıkık bina, 119 orta hasarlı bina, 730 az hasarlı bina tespit edildiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depremden sonra İzmir genelinde yürütülen hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı. Bakanlık tarafından duyurulan bilgiye göre, İzmir'de depremin şiddetle hissedildiği ve yıkımın yaşandığı bölgelerde şimdiye kadar toplam 10 bin 287 binayla 79 bin 624 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması hızla tamamlandı. 

Bakanlık bünyesinde 1000 kişi tarafındna yapılan çalışmalarda, 124 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina, 119 orta hasarlı bina, 730 az hasarlı bina tespit edildi, 9 bin 314 binanın hasarsız olduğu açıklandı. Hasar tespiti yapılan toplamda 2 bin 698 acil olarak yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık, 2 bin 291 orta hasarlı, 11 bin 997 az hasarlı bağımsız bölüm belirlendi, 62 bin 638 bağımsız bölümde ise hasar bulunmadığı kaydedildi.

Tespit edilen binaların yıkımı başladı

Bölgede büyük bir hızla organize olan Bakanlık ekipleri, tespiti yapılan ve en acil durumdaki 2 binada yıkım çalışmalarını başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'arama kurtarma faaliyetlerini bitirdiğimiz alanlarda acil yıkılacak binalara ilişkin süreçleri başlatacağız. 1 ay içinde bu yıkım süreçlerini vatandaşımızla sonuna kadar götürmeyi planlıyoruz. 10 günde acil durumdaki binalarda çalışmaları tamamlanacak. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) de en geç 1 ay içinde inşaat çalışmalarına başlayacak. Elazığ, Malatya ve Giresun'da olduğu gibi 1 yıl içinde, sağlam, güvenli konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 942 personel ile hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza, muhtarlarımızla koordinasyon içinde hasarlı binalara ilişkin bilgilendirmeler yapacağız. Hasarlı binalara ilişkin hazırlanan broşürleri vatandaşlarımıza dağıtacağız. Valiliğimizin internet sitesinde binaların hasar durumlarına göre yapılması gerekenler de yer alacak. Konteyner kent kurulumunu da başlattık. Bayraklı'da Ziraat GYO'ya ait 46 bin 300 metrekarelik alana, 1.000 kişilik konteyner kent kuruyoruz.' ifadelerini kullandı.

Emlak Gündemi Haberleri

İzmir’de Dükkandan Bozma Evler Yine Piyasada Dolaşıyor
Konut Satışları 2.5 yıl Aradan Sonra Konut Dışı Satışı Solladı!
Dünyanın En Büyük 250 Müteahhit Firması Listesinde Türkiye’nin Karnesi
Kiralık Konut Arzı Yükseliyor
Almanya'da Konut Fiyatları 2 Yıl Sonra Arttı