Bergama Belediye Binası Yıkılacak

Bergama Belediye binası için deprem sorasında yapılan riskli bina tespit çalışmaları sonucunda binanın riskli olduğu ortaya çıktı. Bergama belediye binası yıkılarak yeni bir belediye binası inşa edilecek.

İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan kontrolde riskli yapı olduğu tespit edilen Bergama Belediye Binası için yıkım kararı çıktı. Başkan Koştu, "Enkaz altında hayat aramak yerine riskli yapıları yıkmak en doğrusu. İzmir depreminde onlarca insanımız, hayatının baharında kara toprağa girdi. Depremlerden ders almamız gerekiyor. Riskli yapıları depremin yıkmasını beklemek cinayettir" dedi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 30 Ekim'de Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde belediye binasında çatlaklar oluştuğuna işaret ederek binanın durumuna dair bir açıklama yaptı. Koştu yaptığı açıklamada, "Deprem sonrası teknik personelimizle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatları doğrultusunda yaptığımız kontrollerde binamızın taşıyıcı sisteminde çatlaklar oluştuğunu gördük. Bunun üzerine hemen çalışma başlatarak bina performans analizi yaptırdık. Yaptırdığımız incelemede binamız “Riskli Yapı” olarak tespit edilmiş, “Binanın kullanılmaya devam edilmesi can ve mal güvenliği açısından tehlikelidir” sonucu elimize ulaşmıştır” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “OLASI BİR DEPREMDE KAMU BİNALARININ AYAKTA KALMASI ÇOK ÖNEMLİ”

İzmir’de meydana gelen ve canımızı acıtan deprem sonrası kamu binalarının ayakta kalmasının son derece önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Başkan Koştu, “Depremden sonra gördük ki; kamu binalarımızın ayakta kalması depremzede vatandaşlarımıza ve depremden hasar gören binalarımıza müdahale ve yardım götürme açısından önem arz ediyor. Bu çalışmalar kapsamında İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşu binalarını tahliye etmişlerdir. Günlük olarak 500-600 kişinin kullandığı binamızda personelimizin ve halkımızın vebali üzerimizde olacağı için hiçbir canı riske etmek istemiyoruz” dedi.

BAŞKAN KOŞTU “BİNA BETONU c10 SINIFI ALTI, DEMİRLER NERVÜRSÜZ VE KOROZYONLU”

Halen kullanılmakta olan bina için 1986 yılında ruhsat alındığını ve 1999 deprem yönetmeliği öncesi yapıldığını açıklayan Başkan Koştu, “Yaptırdığımız analizde binada kullanılan betonun c10 sınıfı altı çıkması, binada kullanılan demirlerin nervürsüz olduğu ve korozyona uğradığının tespit edilmesi sonrası yapılan performans analizinde, binamız “Riskli Yapı” olarak tespit edilmiştir. “Binanın kullanılmaya devam edilmesi can ve mal güvenliği açısından tehlikelidir” sonucu da elimize ulaşmıştır” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “AÇIKLAMA İÇİN RAPORU BEKLEDİK”

Binanın analiz rapor sonucu çıkana kadar açıklama için beklediklerine işaret eden Başkan Koştu, “Binamızın performans testi sonuçları belli oluncaya kadar hiç kimseye olumlu ya da olumsuz bir bilgi vermedik. Tespit edilen “riskli yapılar” 60 gün içerisinde boşaltılarak yıkılması gerekmektedir. Bu kapsamda bizde yeni hizmet binamız yapılıncaya kadar hizmetimizin aksamamasına dikkat ederek binamızı tahliye edeceğiz. Bu konuda tüm tedbirlerimizi aldık. Allah ülkemizi ve insanlarımızı tüm afetlerden korusun” dedi.

Sektörel Haberleri

Enka İnşaat (ENKAI) Hisseleri İçin Yeni Hedef Fiyat Tahmini Açıklandı!
Peker GYO’dan (PEKGY) Bedelli Sermaye Artırımı Kararı
İnşaat Sektöründe Ciro Arttı!
SPK, Akfen İnşaat'ın Halka Arzına İzin Verdi
Kira Fiyatlarına Yetişemeyenler Paylaşımlı Evlerde Yaşıyor