Çarpık İmara Son Verilmeli!

Gaziantep Güneş Gazetesi'nin köşe yazarlarından Yaşar Erkent bugün köşesinde "çarpık imar" konusunu ele aldı. İşte yazının detayları...

Şehitkamil belediyemizde îbrahimli bölgesi 1 'inci kısım imar uygulamaları 1990 öncesi yıllarda planlanarak uygulamaya başladı Gaziantep'in planlı projeli yapılaşmaları bu bölgede hızlı bir şekilde gelişti ancak bu bölgede belediyelerin eski alışkanlıklarının bir benzeri yaşandı imara açılan bulvarlarda arka caddelerde ve ara sokaklarda mütahit firmaların ellerindeki planlarını ve de projelerini tasdik eden belediye imar müdürlükleri temeli atılma aşamasında olan projelerin yerinde kırmızı kot uygulamasını tespitte lakayt ve sorumsuzluk gösterdiklerinden de bu palanlı projeli bölgede binaların zemin katları gelişi güzel teşekkül etmiştir. Bu bölgede ana bulvarlarda zemin katları bir birinden yüzlerce farklı binalar vardır, kaldırımlardan binaların çekme mesafelerine bir metrelik üç dört basımla çıkılmakta olduğunu görürsünüz yanındaki bina ise kırmızı kota uygun yapıldığından bulvarın veya caddelerin inişli çıkışlı yapılaşması tamamen belediyelerimizin imar müdürlüklerinin görevlerini savsaklamalarının sonuçlarıdır. Yine bu bölgede yapılan binaların projelerinde çağında zemin katlar çevrelerinde garaj olarak gözüktüğü için bina yüksekliklerinde artı kaks uygulamaları yapılmaktadır. Garaj olarak gösterilen zemin katlar mütahit firma tarafından sonradan daireler olarak dizayn edilmekte veya hutta dükkanlar ve ya büyük mağazalar olarak dizayn edilerek satılmaktadır. Proje dışı bu uygulamalara maalesef belediyelerimiz gerek Şehitkamil gerekse de Şahinbey ilçemizde senelerdir ses çıkartmamaktadırlar. iskan saf asına gelince bu sorunları büyük cezalar uygulamak suretiyle iskanlarını vermektedirler, bu cezaları vermeyen mütahit firmaların binalarından daire alan insanlara sıkıntı yaşatmaktadırlar. 

İbrahimli bölgesinde bulvarlarda bu olumsuz çarpıklığı görmek mümkün iki A/5 arsa yan yana olmasına rağmen bunların birisi dükkan artı 5 kat bir diğeri 6 ise kat veya dükkan artı 7 kat olarak gözümüze çarpmaktadır. Bu uygulamalardan imar müdürlükleri sorumludurlar. 

Aynı hastalığa Şahinbey ilçemizde Karataş bölgesinde sıkça rastlayacağımız bir çarpıklıktır. Burada yasalara harfiyen uyan mütahit firmalar işlerini istikrarlı ve güvenli şekilde yürütürken yasalara uymayan projelerin dışında yapılaşma ile haksız kazanç elde eden mütahitlerden kim hesap soracaktır. Belediyelerimiz imar uygulamalarında istikrarlı ve adaletli davranmaya mecburlardır. 

Arsa-Arazi Haberleri

Çeşme'de İmara Açılan 439 Dönümlük Arsanın Sahipleri Belli Oldu
TOKİ Sattı, Büyükşehir Belediyesi Dava Açtı!
Tapusu Olana Devlet 'Kira' Ödeyecek
Bayraklı'da 375 Hektarlık Alan Orman Statüsünden Çıkarıldı
İZTO ve Bakanlık Anlaştı, Askeri Arazinin Devri Yapılacak