Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), yepyeni bir uygulamayla “42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul”da bir ilke imza atacak. ITE Türkiye ve YEM Fuar Exhibitions iş birliğinde, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki “42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul” kapsamında düzenlenecek “ÇATIDER Montaj Günleri” ile katılımcı üye firmalara tahsis edilecek çatı maketleri üzerinde, kendi sistem/ürünlerinin montajı yapılarak tanıtma imkânı sağlanacak.
“ÇATIDER Montaj Günleri” kapsamında, hem uygulamacılara hem de fuar ziyaretçilerine ÇATIDER üye firma ürünlerini, bağlantı yöntem ve detaylarını yakından inceleme fırsatı sunulacak. Etkinlik, fuar takviminin 18 Haziran – 21 Haziran 2019 arasındaki ilk 4 günü boyunca, özel olarak ayrılmış “ÇATIDER Etkinlik Alanı” içinde binlerce sektör profesyonelinin ziyaretine açık olacak.
Yapı Fuarı’nda ilk defa uygulamalı tanıtımlar gerçekleşecek
Çatı sektöründe yer alan yeniliklerin uygulamalı olarak paylaşılacağı atölye çalışması niteliğinde olan etkinlik, mimar, mühendis, öğrenci ve sektör profesyonelleri için hem eğitim, hem de yeni uygulamaların sektöre tanıtımı açısından yarar sağlayacak. Uygulamalara Btm, Dörken Sistem, Egger, Ejot, Işıklar Yapı Ürünleri, Onduline, Rheinzink, Standart İzolasyon, Velux ve Ytong firmaları katılacak.
Katılımcı belgesi verilecek
‘ÇATIDER Montaj Günleri’nin atölye çalışmaları niteliğinde olduğunu belirten ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Şenal “Çatı sektöründe bilgi ve gelişmeleri yakından takip etmek isteyen tüm mimar, inşaat mühendisi, mimarlık ve inşaat fakültesi öğrencileri, teknik lise öğrencileri ve tüm sektör profesyonelleri için fırsat niteliği taşıyor. Ayrıca minimum 3 ürün grubu uygulamalarını takip eden ilgililer için katılım belgesi düzenlenecek” dedi.
Uzmanlardan sektördeki yenilikleri tanıtacak uygulamalı eğitim fırsatı
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, etkinliğin çok faydalı olacağını belirterek, “ÇATIDER üyesi firmaların uzmanları, yeni ürünleri hem teşhir hem de uygulamalı olarak tanıtma imkanı bulacak. Dolayısıyla katılımcılar sorularına uzmanlarından yanıt alabilecek. ‘ÇATIDER Montaj Günleri’ni sektör için büyük bir fırsat olarak görüyor ve tüm fuar ziyaretçilerini ‘ÇATIDER Etkinlik Alanı’na bekliyoruz “ dedi.
Sayılarla ÇATIDER
- 66 üyesi bulunmaktadır. İlki 2004 yılında olmak üzere 9 adet Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu düzenlenmiş, toplamda şimdiye kadar 230 bildiri sunulmuştur.
- TMMOB-Mimarlar Odası SMGM iş birliği ile bugüne kadar Türkiye genelinde 29 mimarlar odası bünyesinde 1150 mimara "Çatı Sistemleri" eğitimleri verilmiştir.
- Çatı Ustası Meslek Standartları; Kiremit Tipi Çatı Kaplamacısı, Panel Çatı Kaplamacısı ve Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı olmak üzere üç ayrı meslek standardı Intes ile birlikte hazırlanmış ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
- 2004 yılında İTÜ’de ‘Çatı Sistemleri Hakkında Teorik ve Uygulamalı Eğitimler ve Seminerler’ etkinliğini başlatılmıştır. Bugüne kadar 51 okulda düzenlenen 168 eğitim ile 7166 öğrencinin yanı sıra 150’e yakın akademisyen ve öğretmene de ulaşılmıştır.
- Avrupa Birliği "Yeni Fırsatlar Hibe Planı" fonu ve sektör firmalarının sponsorluk desteği ile 16.05.2005-18.02.2006 tarihleri arasında 30'u engelli olmak üzere 452 kişiye çatıcılık eğitimi verilmiştir.
- 2017 yılı içerisinde ‘Yapı Okulu’ uzaktan eğitim sistemi projesi hizmete girmiştir. Ücretsiz eğitim imkânı sunan, çatıcılık mesleğine adım atmaya hazırlanan ve mesleğini geliştirmek isteyen ustalar için e-öğrenme projesine 1000’nin üzerinde usta kaydolmuştur.
- Çatı ve Çatıcılık Eğitimi Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi IQVET Projesi" kapsamında “Hizmet İçi Eğitim Kursu Etkinlik Programı” çerçevesinde Ankara ve İstanbul’dan çeşitli meslek liselerinden 115 öğretmene katılım belgesi verilmiştir.
- Çatı ve Çatıcılık Eğitimi Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi IQVET Projesi kapsamında 510 meslek lisesi öğrencisine eğitim verilmiştir.