1970’li yılların başında gayrimenkul alım satımıyla iş hayatına başlayan, 1987 yılında inşaat sektörüne yönelen Çiçek Kardeşler İnşaat, bugüne kadar İzmir’in farklı bölgelerinde 250.000m²’nin üzerinde konut ve işyeri projesini tamamladı. Son dönemde Güzelbahçe, Urla bölgesine ağırlık veren aile şirketi, Güzelbahçe'de inşa ettiği Çiçek Evler Mavi Yaka’yı 2019 yılında teslim etti. Aynı bölgede arsa yatırımları gerçekleştiren Çiçek Kardeşler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çiçek, Yarımada bölgesinde proje geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.
1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık bölümünden eşi Özlem Çiçek ile beraber mezun olduğunu belirten Mustafa Çiçek, eşi ile beraber inşaat taahüt ve mobilya sektöründeki çalışmaları ve yatırımlarının ardından 2005 yılında şirkete 2. kuşak olarak dahil olduklarını söyledi. Çiçek, "Bizim de şirkete katılmamızla birlikte tamamen inşaat işine yoğunlaştık. Genelde kendi arsalarımız üzerinde yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha çok doğru lokasyonda, iyi tasarlanmış, çevresine de değer katan nitelikli yapılar inşa etmeye gayret ettik. Çok sayıda projenin değil nitelik peşinde koşuyoruz" dedi.
İyiyi, güzeli, doğruyu, kaliteyi arıyoruz
Bir projeyi gerçekleştirirken maddiyat odaklı bir bakış açısıyla yola çıkmadıklarını vurgulayan Çiçek, "Yaptığımız işte iyiyi, güzeli, doğruyu, kaliteyi arıyoruz. Zaten işin iyisini yaptığınız zaman ona hak ettiği değeri müşteri veriyor. Hiç bir zaman taahhüt ettiğimiz sürenin dışında işi bitirmedik. Verdiğimiz sözü her zaman tuttuk. Daire sahipleri, eğer içinde yaşıyorlarsa konforlu ve keyifli yaşam alanları ürettiğimiz için, Yatırım olarak alıyorlarsa da projenin artan değerinden ötürü memnun kalıyorlar" dedi.
Hedefimiz dijital mekan tasarımı ve sürdürülebilir inşaat pratikleri
Aile şirketine 3. kuşak olarak dahil olan Y. Mimar Selen Çiçek ise kendisi ve şirketteki hedefleri için şunları söyledi: "ODTÜ Mimarlık bölümünü bitirdikten sonra İTÜ'de yüksek lisansımı tamamladım ve şimdi doktorama devam ediyorum. Mimari tasarımda bilişim teknolojileri üzerinde çalışıyorum. Mimari tasarım süreci ve mekan üretme pratikleri hesaplamalı tasarım ortamlarında çok gelişim gösteriyor. Bilgisayarlarımız artık sadece tasarladığımız projeyi çizmek için değil, onları da sürecin içine katarak beraber mekan tasarladığımız bir noktaya evriliyor. Şirket olarak üretken yapay zeka, VR (sanal gerçeklik), AR (arttırılmış gerçeklik) teknolojilerini de kullanarak tasarım ve kalite anlamında hep en iyisini arıyoruz. Aynı zamanda kullandığımız yapı bilgi modelleri ve simülasyonları ile inşa ettiğimiz projelerde karbon ayak izini azaltmayı hedefliyoruz."
YARIMADA’DA YENİ PROJELERE BAŞLAYACAĞIZ
Yarımada’da yatay mimari yapılar yapacaklarını ve gelecekte ağırlıklı olarak bu bölgeyi tercih edeceklerini ifade eden Çiçek, "Pandemi ve deprem ile birlikte Yarımada bölgesi çok gelişti. Biz de 2017 yılında satın aldığımız Güzelbahçe'deki arsamızda Çiçek Evler Maviyaka projesini 2019 yılında tamamladık. Projemiz 15.400 m² arsa alanı üzerinde 25.000 m² inşaat alanına sahip. Profesyonelce tasarlanmış, modern mimariye sahip 3 katlı bloklarda toplam 71 daire 3 işyerinden oluşan projemiz, Çevreye Duyarlı Yeşil Bina Sertifakası (BREEAM) standartlarına göre inşa edilmiştir. Bu projemizde yaşam alanları ile birleşen yaklaşık 30 metrekarelik geniş balkon ve teraslara önem verdik. Pandemi döneminde ne kadar doğru karar verdiğimizi de görmüş olduk. Burada yaşayan sakinler vakitlerinin çoğunu bu teraslarda geçirdi. Elektrikli araçların şimdiki kadar popüler olmadığı o dönemde elektrikli araç şarj istasyonları yaptık. Güneş panellerinden ürettiğimiz enerjiyi site içindeki aydınlatmalarda kullandık." dedi.
Seferihisar yolu üzerinde 60 konutluk bir projelerinin olduğunu belirten Çiçek, ilerleyen dönemde ülke ekonomisinin biraz daha normale dönmesiyle birlikte bu bölgede birkaç farklı projeye başlayacaklarını ifade etti.