Çiğli Kent Onkoloji Merkezi 2018'de Açılacak

Kent Sağlık grubu tarafından İzmir Çiğli'de 120 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçirilen Kent Onkoloji Hastanesi 2018 yılında tamamlanarak hizmete açılacak.

Yapılacak ek bina ile kapalı alanda 40 bin metrekare büyüklüğe ve 350 yatak kapasitesine ulaşacak olan Kent Hastanesi, 2018 yılının başında 'Kent Onkoloji Merkezi'ni hizmete açmaya hazırlanıyor. İşte Capital Dergisi'nin Kent Sağlık Grubu CEO’su Dr. Ruşen Yıldırım ile yaptığı röportaj...     

Egeli bir grup yatırımcının kurduğu Çiğli Özel Kent Hastanesi’nin temeli 7 Ağustos 2001’de atıldı. ABD’nin önemli akreditasyon kuruluşlarından biri olan Joint Commission International (JCI) tarafından ilki 2006 yılında olmak üzere günümüze kadar her üç yılda bir düzenli olarak akredite edildi. Bugün, hastane sermayesinin yüzde 90’ı Smyma Investor S.A.R.L.’ın kontrolünde. Kent Onkoloji Merkezi ile ABD’li Houston Methodist Hospital (HMH) arasında imzalanan eğitim ve işbirliği anlaşması ise önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.  

Grubun bu yılın sonunda Kent Tıp Merkezi Bayraklı’yı, 2018’in ilk ayında da Onkoloji Merkezini hizmete açacağını belirten Kent Sağlık Grubu CEO’su Dr. Ruşen Yıldırım, dergimizin sorularını yanıtladı:

Kent Hastanesi hakkında bilgi verir misiniz?  

Mevcut hastane binamız 22 bin metrekare kapalı alana sahip. Ek bina ile kapalı alan 40 bin metrekareye, yatak kapasitesi de 350’ye çıkacak. Onkolojide tam ve tedavi taleplerinin her geçen gün artmasını dikkate aldık ve yeni yatırımımızı buna göre planladık. Hali hazırda var olan medikal onkoloji hizmetlerimize ilave olarak tam ve tedavide önem arz eden radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp bölümlerimizin eklendiği bütünleşik bir onkoloji merkezi açıyoruz.

Kent Onkoloji Merkezi’nin teknolojik alt yapısı nasıl olacak?

Merkez açıldığında her türlü kanser tedavisinde kullanılacak 2 adet radyoterapi cihazıyla hizmet vermeye başlayacağız. İzmir ve Ege’de bulunmayan “gamma knife” adında özellikle beyin kanserlerinde kullanılan ışınlama cihazı merkezimizde yer alacak. Türkiye'de beyin tümörleri tedavisinde referans merkezi olmayı hedefliyoruz.Nükleer Tıp bölümümüzde SPECT-CT, PET-CT ve radyoaktif iyot odalan devreye girecek. Radyasyon onkolojisi bölümümüzde Linac ve Gamma Knife cihazlannın yanı sıra Brakiterapi de yer alacak   

Houston Methodist Hospital ile eğitim ve işbirliği anlaşmasının kapsamı ve önemi nedir?  

Kent Onkoloji Merkezi’ne Houston Methodist modelini ve deneyimlerini getireceğiz. Bu anlaşma çerçevesinde Medikal onkoloji (kemoterapiler), radyasyon onkolojisi (ışın tedavileri) ve nükleer tıp (PET CT, radyoizotop tanı ve tedavileri) ve onkolojik cerrahi alanlarında her iki kuruluşun hekim ve uzmanları birlikte çalışacaklar. Onkoloji hizmetleri sunumunda iki kuruluş ortak tedavi protokolleri geliştirmeye, kalite standartları oluşturmaya ve eğitim vermeye yönelik çalışmalar yapacak.  

Hastalarınız Houston Methodist Hospital uzmanlarına nasıl ulaşacak?  

Hastaların en çok merak ettikleri konu, kendilerine uygulanan tedavilerin en son araştırma ve gelişmelere paralel bir tedavi olup olmadığıdır. Bunun için ABD’deki hastanelere giderek bu soruya yanıt ararlar. Kent Onkoloji Merkezimizde isteyen hastalara tam ve tedavileri için Houston Methodist Hospital ile gerçek zamanlı video konferans aracılığı ile hastalıkları hakkında tam ve tedavi konusunda ikinci görüş alma olanağı sunulacak.  

Kanser merkezinizin tanıtımında ‘multidisipliner yaklaşım”ı vurguluyorsunuz. Bundan neyi anlamalıyız?  

Kanser tanısı almış hastaların tedavilerinin planlanmasında tümör konseyleri stratejik bir öneme sahip. Bu konseyleri farklı uzmanlık alanlarındaki hekimler bir araya gelerek oluşturuyor. Bu uzmanların görüşleri tartışma ve değerlendirmeleri sonucunda daha doğm kararların alınması ve tedavinin planlanması sağlanıyor. Bizde de bu sistem uygulanacak, aynca Kent’in konseyleri Houston Methodist Hospital Tümör Konseyleri ile birlikte değerlendirmelerde bulunacak.  

Kent Onkoloji Merkezi’nde farklı başka uygulamalarınız olacak mı?  

Evet, bunlardan biri ‘hasta navigatörü’ (hasta kanser danışmanı) uygulaması. Navigatörler hasta ile doktor arasında bir köprü görevi de görecek. Şöyle ki; hasta navigatörü, hasta ile her zaman el ele, hastanın bu karmaşık sistemler arasından geçerken onun en büyük yardımcısı, arkadaşı ve rehberi olacak. Hastalarımız, hasta navigatörlerine cep telefonu ile ulaşabilecek ve her türlü tıbbi sorunlarını aktarabilecekler.  

Yeni hizmete açacağınız Kent Tıp Merkezi Bayraklı hakkında neler söyleyeceksiniz?  

Kent Sağlık Grubu, Kent Tıp Merkezi Bayraklı ile Bomova-Bayraklı bölgesinde de hizmet verecek. 10 yataklı merkezde laparoskobik ameliyatlar, her branşta günübirlik ameliyat kapsamındaki müdahaleler yapılacak.

Sektörel Haberleri

İnşaat Mühendisleri Odası: Kartalkaya Yangınında Ciddi Zafiyetler Var
Enka İnşaat (ENKAI) Hisseleri İçin Yeni Hedef Fiyat Tahmini Açıklandı!
Peker GYO’dan (PEKGY) Bedelli Sermaye Artırımı Kararı
İnşaat Sektöründe Ciro Arttı!
SPK, Akfen İnşaat'ın Halka Arzına İzin Verdi