Çin'de Satılık Konut Stoğunun Bitmesi 10 yılı Geçecek

Çin'deki emlak sektörüne ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Buna göre satılık konut stoğunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürecek.

GROW Investment Group'un baş ekonomisti ve ortağı Hao Hong'a göre, Çin emlak sektöründe uzun sürecek bir düzeltme beklentisiyle karşı karşıya olduğunu ve konut stoğundaki fazlalığın giderilmesinin 10 yıldan fazla zaman alabileceğini söyledi.

Hong, "Stok fazlalığı durumuna bakarsanız - bu satış oranıyla - piyasada bekleyen tüm konutların temizlenmesi yaklaşık iki yıl alacaktır. İnşaat halindeki konutlara bakacak olursanız, 6 milyon metrekare inşaat alanımız var. Bu hızla gidersek, inşaat halindeki tüm bu konutları temizlemek muhtemelen 10 yıldan fazla sürecektir. Yani sonuç olarak, düzeltme açısından birkaç yıldan bahsediyoruz" dedi.

Emlak Gündemi Haberleri

Aya Yorgi Koyu İmara Açıldı
Konut Kredisi Faiz Oranları Düştü
İnşaat Sektörü Çözümü Mahkumlarda Buldu
Dağ Holding Bu Yıl 3 Bin Konut Üretecek
Halk Gayrimenkul'ün Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu Açıklandı